Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Новата дестинация е Боровец

2014-11-07   |  www.fakti.bg, 06.11.2014

След като по време на бума на имотния пазар Боровец не успя да се развие като атрактивна зимна дестинация, то днес интересът към този български ски курорт се повишава. Според брокери раздвижването се дължи на интерес от страна на жители на София и чужденци, които пребивават в българската столица. Предимството на Боровец не е само близостта до най-големия български град, но също така и до липсата на презастрояване, което спомага районът да си запази облика на курорт.

Към момента в Боровец се предлагат 130 имота, показва справка в специализирания сайт imot.bg. От тях най-силно е предложението на апартаменти с две стаи. Предложенията са около 50, а средната им цена е 647 EUR/кв.м. Почти всички имоти са ново строителство. Един от най-евтините варианти е апартамент от 67 кв.м., разположен на 1 км. от Национален парк „Рила” в комплекс от затворен тип. Цената му е 21 000 EUR. Обзавеждането, както и близостта до ски лифт, играят ключова роля при определянето на цената на имота. Ако сте решили да го купите във вид, в който да не трябва да се занимавате с никакви довършителни дейности и да сте на метри от ски пистите, то за имот от 55 кв.м, ще трябва да платите 62 000 EUR.

На второ място по интензивност на предлагане са апартаментите с една стая, които се оферират с около 150 EUR/кв.м по-скъпо от тези с две стаи, или 795 EUR/кв.м. Стартовите цени обаче не са много по-различни от тези при двустайните имоти. Един от най-евтините варианти е за 24 000 EUR. Имотът е с площ 40 кв.м и се разположен в апарат хотел до главния ски лифт на Боровец.

Интересно е да се отбележи, че на трето място по интензивност на предлагане се нареждат къщите. В и около курорта се предлагат 24 къщи. Цените започват от 30 000 EUR за малка и не много нова масивна постройка. Най-скъпият имот от сегмента е къща в сърцето на курорта Боровец с разгъната застроена площ от 188 кв.м и двор с големина 1500 метра и офертна стойност 300 000 EUR.

Оферират се два хотела, като единият е на груб строеж. Другият се намира на 4 км. от ски писта „Якубец-3” и се продава при цена от 1 700 000 EUR. Разполага с 11 двойни стаи, два луксозни апартамента и механа с капацитет 45 места. Възможно е и да бъде нает срещу 10 000 лв. на месец.

Вижте нашите имоти за продажба в Боровец

  Още новини

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Отворихме офис в сърцето на Дупница: Посетете ни на ул. Княз Борис I, номер 1!

Новият ни офис в Дупница отвори врати! Той е разположен в центъра на града, на ул. Княз Борис I, номер 1, етаж 1 - срешу ГУМ.

Този стратегически ход е част от нашата мисия да бъдем възможно най-близо до нашите клиенти и да предоставяме висококачествени услуги на местно ниво както за купувачи, така и за продавачи.

В новия ни офис клиентите ще могат да с...

28 Март, 2024
последни новини
Продавате имот? Вижте какви документи са ви необходими

В поредица от материали ви представяме полезна информация за това как най-добре да подготвите жилището си за огледи и как да определите цената на своя имот.

Тук ще се спрем на същината на сделката. Покупко-продажбата на недвижим имот често изглежда сложна и тромава процедура, изисква редица документи и комуникация с различни институции и агенции. А купувачи и продавачи е необходимо ...

13 Март, 2024
Фирмени
Брокери на месец март 2024

Пролетта идва с нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Февруари ни показа значителна активност на имотния пазар,обхваща цялата страна и това ни дава много причини за оптимизъм.

Последни пазарни данни и тенденции:

- Наблюдаваме увеличение на издадените разрешителни за строеж - знак за нарастващ интерес към нови проекти.

- Забавянет...

05 Март, 2024
Фирмени
Полина Стойкова на семинар на Камарата на професионалните оценители

На 22.02.2024 г. в София се проведе семинар на Камарата на професионалните оценители на тема "Пазарът на недвижими имоти в България през 2023 година. Тенденции и очаквания за развитие през 2024 година".

Участници в него бяха едни от най-големите агенции за недвижими имоти - ЕРА, Адрес и BULGARIAN PROPERTIES. Те представиха задълбочен анализ и данни за жилищния пазар, ...

26 Февруари, 2024

Изпратете запитване