Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Пампорово открива сезона с най-добри условия за ски

2015-12-16   |  smolyandnes.com, 15.12.2015

„Очакваме доста силен зимен сезон. На база ранни записвания можем да говорим за ръст от между 5 и 10 %. Заетостта в курорта Пампорово към днешна дата е между 70 – 80 %”. Това каза Татяна Маринова – директор „Маркетинг и продажби” в Пампорово АД на пресконференция. По думите й в курорта за Коледа се очакват основно гръцки и турски туристи, а за Нова година – български, румънски, сръбски и македонски. „Изключително силен се очертава да бъде периода на турската ваканция. Там отдавна обявихме, че хотелите са заети. Радващото е, че турците вече започват да пътуват и извън периода на тяхната ваканция”, каза още Маринова. За откриването на сезона на 19-ти декември в Пампорово ще пристигнат над 50 журналисти от Турция, Гърция, Румъния, Сърбия и България. Потвърждение за присъствие има и от председателя на турската федерация по ски.

По традиция по време на откриването на сезона в курорта лифтовете ще работят безплатно. „За пореден път Пампорово ще открие сезона първи с най-добри условия - със сняг и ски писти, както правехме и през изминалите четири години”, каза изпълнителният директор на Пампорово АД Мариан Беляков. В неделя – 20 декември цената на лифт-картата ще бъде промоционална – 39 лв. След това курорта влиза в нормалния ценови режим на лифт-картата – 53 лв. От дружеството са поканили за откриването министърът на туризма Николина Ангелкова, областният управител на Смолян Недялко Славов, кметове и др.

Беляков отбеляза няколко важни факта, които ще добринесат за добрия зимен сезон в Пампорово: ремонта на пътя Асеновград – Смолян; ремонта на пътя за Стойките; ремонта на пътя до Малина. Освен това в самия курорт е изцяло асфалтиран подхода към лифт станция Студенец, подменено е уличното осветление. „Инфрастркутрутните проблеми в курорта са абсолютно решени”, категоричен беше Мариан Беляков. Закупени са и още две нови снегоутъпкващи машини, с които стават общо осем професионални машини от най-висок клас. Също така, тази година, Пампорово АД отново инвестира в подобряването на системата за изкуствено заснежаване по пистите, което този сезон ще осигури още по-добра и плътна снежна настилка, обезпечавайки със сняг около 90% от пистите в курорта. Една от най-добите новини за всички запалени скиори и сноубордисти е, че от този сезон в Пампорово ще заработи чисто нов четири седалков лифт - „Арх. Петър Петров“, който замени стария влек „Двата моста“ в местността Малина. Той е с капацитет от 2000 души на час и ще облекчи изключително много туристо-потока в курорта, тъй като обслужва директно писта №3, както и 60% от ски зоната.

Курортът запазва социалната си политика към ученическите групи, децата и семействата като предоставя отново преференциални условия с цел стимулиране развитието на зимните спортове сред младежта и подрастващите. От няколко години насам в Пампорово деца до 7 години карат ски безплатно. През целия сезон в Пампорово ще се случват много интересни събития, като акцента в програмата е домакинството на Европейската купа по ски за жени на 9 и 10 февруари. В края на февруари ще се проведе шестото издание на уникалното зимно байк състезание Winter Bike Duel 2016, а през март курортът ще е домакин на Pamporovo Freestyle Open - кръг от Световния сноуборд тур с най-престижния ранг - 5 звезди на ТТР.

Вижте нашите имоти в Пампорово


  Още новини

Сподели
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024
последни новини
Дължим ли данъци при продажба на имот?

В данъчния сезон отговаряме на един от често задаваните въпроси при попълване на данъчна декларация от страна на физически лица:

Дължим ли данък при продажба на недвижим имот? Как се изчислява този данък? Кога продажбата на имот е освободена от данъци?

Доходите на физическите лица, придобити през календарната година, се декларират до 30 април на следващата година с г...

10 Април, 2024
последни новини
Силен старт: Имотният пазар в София с най-много сделки от 2008 г. насам

Имотният сектор в столицата отбелязва по-добро първо тримесечие от 2022 г., която беше най-добрата година за настоящия цикъл на пазара



Имотният пазар в София започна 2024 година на много високи обороти. През първото тримесечие в столицата са вписани 7298 покупки на недвижими имоти. Това е ръст с 14,4% спрямо същия период на 2023 г., когато бяха вписани 6381 пок...

05 Април, 2024
Фирмени
Брокери на месец април 2024

Пролетта е тук и с нея идват нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Март месец донесе поредица от сделки и затвърди активността на пазара, което ни позволи да приключим успешно първото тримесечие на годината. Видяхме значително движение не само в големите градове, но и в любимите ни морски и ски курорти. Също така, сезонът за покупка на селски къщи е в разгара си, добавяйки ...

02 Април, 2024

Изпратете запитване