Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Световен курорт за 600 млн. евро вдигат между Говедарци и Сапарева баня

2013-01-17   |  Вяра, Дупница, 16.01.13

Нов мащабен туристически проект предвижда в районите на най-голямото самоковско село Говедарци (1400 жители) и на съседния град и център на община Сапарева баня (4200 жители) да се изгради курорт от световна класа. Проектът е на екип от известни френски специалисти.

Планира се бъдещият курорт да е уникален по рода си за нашата страна, да е целогодишен и да предлага качествени услуги на достъпни цени на около 250хил. туристи от страната и чужбина с разнообразие на спортни дейности за всички възрасти. Общинските съветници и кметските ръководства на двете съседни общини - Самоков и Сапарева баня, вече са запознати с мащабния проект "Рила - дестилация".

Стана ясно, че се планират огромни инвестиции - в размер на около 600 млн. евро, до момента за анализ и планиране вече са изразходвани над 1 млн. евро. Бъдещият голям курорт ще разполага с 83 писти с дължина 155 км (приблизително колкото световноизвестните курорти Кицбюел в Австрия и Куршевел във Франция) и с 27 лифта. Според плана между Говедарци и Сапарева баня ще бъдат изградени три селища и ще се предлагат общо 20 хил. легла. Курортът ще обхване площ от 5500 хектара земя - държавна, общинска и частна собственост. Обектите ще бъдат с категория от 3 до 5 звезди, а движението на автомобили ще бъде ограничено. Ще се построят голф игрища, обекти за СПА туризъм и други, така че да могат да се развиват над 80 вида дейности. Осъществяването на проекта ще гарантира над 7000 нови работни места и допълнителна заетост в сферата на селското стопанство. Очакваният годишен оборот възлиза на внушителната сума от 200 млн. евро.

Разработката е дело на специалисти от: Cluster Montagn - обединение на най-големите 90 френски компании в областта на планинския туризъм с милиарди евро годишен оборот; PGI Management - собственик и оператор на планински курорти; MDP Consulting - фирма, занимаваща се с териториално планиране; Ассог Group - хотелски оператор № 1 в Европа, и фирма Markan като главен изпълнител на строителството.

Сега екипът по проекта очаква официална подкрепа от управите на двете съседни общини. След това проектът ще бъде представен и пред ръководствата на министерствата на икономиката, енергетиката и туризма, на регионалното развитие и благоустройството и на земеделието.

Разгледайте всички наши оферти на имоти в и близо до Боровец

  Още новини

Сподели
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024
Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024
последни новини
Дължим ли данъци при продажба на имот?

В данъчния сезон отговаряме на един от често задаваните въпроси при попълване на данъчна декларация от страна на физически лица:

Дължим ли данък при продажба на недвижим имот? Как се изчислява този данък? Кога продажбата на имот е освободена от данъци?

Доходите на физическите лица, придобити през календарната година, се декларират до 30 април на следващата година с г...

10 Април, 2024
последни новини
Силен старт: Имотният пазар в София с най-много сделки от 2008 г. насам

Имотният сектор в столицата отбелязва по-добро първо тримесечие от 2022 г., която беше най-добрата година за настоящия цикъл на пазара



Имотният пазар в София започна 2024 година на много високи обороти. През първото тримесечие в столицата са вписани 7298 покупки на недвижими имоти. Това е ръст с 14,4% спрямо същия период на 2023 г., когато бяха вписани 6381 пок...

05 Април, 2024

Изпратете запитване