Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Първата метростанция с топла връзка с мол

2016-07-26   |  http://fakti.bg

Метростанция „Витоша” е първата, която разполага с топла връзка с търговски център. Тя беше открита днес на официална церемония, на която присъстваха премиера Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова и министри.

„До момента имаме над 40 км подземен релсов път с 35 метростанции. От днес още над 20 000 софиянци ще ползват най-удобния, най-екологичен и бърз градски транспорт. Очакваме спестените вредни емисии да бъдат 75 000 тона годишно”, каза кметът на столицата.

Премиерът Борисов припомни, че „1.3 км. струва 21 млн. EUR. По трънския курс са 42 млн. лв. Под 80 млн. EUR километър няма. Обикновено са около 100 млн. EUR”.

До един месец ще бъде пусната и GSM връзката до новата метростанция. „Есента или най-късно до края на годината ще бъде пусната и GSM връзката от станция „Младост 1” до „Бизнес парк София” и „Летище София”. Това е проблем на операторите, които сами си изграждат системата. Имаме договор с тях и вече работят по покритието. На тях също им трябва Акт 16 и едва след това могат да искат разрешение за монтаж”, каза за Факти.бг инж. Стоян Братоев, шеф на „Метрополитен”.

Метростанция „Витоша” е изградена по „милански” метод на две нива с дължина 171 метра, ширина – 18 метра и височина 10.75 метра На първо подземно ниво са разположени вестибюлите и подлезите. На второто ниво се намират пероните и техническите помещения. Откъм ул. „Сребърна” има 4 входа, а откъм ул. „Филип Кутев” – 2 входа. Цветово е решена в зелен цвят, за да е естествено продължение към планината „Витоша”. Настилките са от гранитни плочи, а облицовките на стените са комбинация от гранит плюс гранитогрес.

С пълна сила върви изграждането на третия лъч от метрото. „Продължаваме с новите 7 станции, което са нови 7 километра, а до края на годината очаквам да започнем и останалите 5 метростанции, които са заложени в първия проект финансиран от ЕК в новия програмен период, заедно с 20 метровлакове, които са вече поръчани”, каза кметът Фандъкова.

Вижте нашите оферти за продажба до метро

Вижте нашите оферти под наем до метро


  Още новини

Сподели
Помислете за идващото лято! Сега е отличен момент за избор на собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Продавате имот? Вижте какви документи са ви необходими

В поредица от материали ви представяме полезна информация за това как най-добре да подготвите жилището си за огледи и как да определите цената на своя имот.

Тук ще се спрем на същината на сделката. Покупко-продажбата на недвижим имот често изглежда сложна и тромава процедура, изисква редица документи и комуникация с различни институции и агенции. А купувачи и продавачи е необходимо ...

13 Март, 2024
Фирмени
Брокери на месец март 2024

Пролетта идва с нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Февруари ни показа значителна активност на имотния пазар,обхваща цялата страна и това ни дава много причини за оптимизъм.

Последни пазарни данни и тенденции:

- Наблюдаваме увеличение на издадените разрешителни за строеж - знак за нарастващ интерес към нови проекти.

- Забавянет...

05 Март, 2024
Фирмени
Полина Стойкова на семинар на Камарата на професионалните оценители

На 22.02.2024 г. в София се проведе семинар на Камарата на професионалните оценители на тема "Пазарът на недвижими имоти в България през 2023 година. Тенденции и очаквания за развитие през 2024 година".

Участници в него бяха едни от най-големите агенции за недвижими имоти - ЕРА, Адрес и BULGARIAN PROPERTIES. Те представиха задълбочен анализ и данни за жилищния пазар, ...

26 Февруари, 2024
Медиите за нас
Как еврозоната ще промени имотния пазар у нас? Отговарят експертите

Имотният пазар в София, който е най-оживеният у нас, започна 2023 г. със спад на сделките от почти 14%, но през следващите две тримесечия успя да го ограничи до съответно 11,7% и 5,4 на сто. Това сочат изчисленията на база данните на Агенцията по вписванията. В цялата страна в края на миналата година са били изповядани 62 398 сделки, което е спад със 7,4 на сто на годишна база.

Как...

20 Февруари, 2024

Изпратете запитване