Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

100 индустриални зони за 5 години

2008-07-29   |  Вяра Иванова, 24 часа, 29.07.08

100 индустриални зони, в които инвеститорите да развиват дейността си, ще изгради държавата до 5 г. Това предвижда стратегията за насърчаване на експорта до 2013 г. Тя е одобрена от коалицията на заседанието в Банско и се очаква да се прилага ефективно от догодина.

Годишно за изграждане на зоните от бюджета ще се заделят 100 млн. лв., каза зам. икономическият министър Явор Куюмджиев. Терените ще се предоставят от държавата или общините, а след време ще се допуска до 50% частно участие. Все още било дискусионно дали местата на зоните ще се определят централизирано, или от областните управи. Идеята била да се реши проблемът с инфраструктурата.

За да привличаме чужди производители, а нашите да стъпят на други пазари, ще бъдат назначени търговски представители в 30 страни. Организацията на аташетата ще се преструктурира, а те ще се избират чрез конкурси. Като приоритетни са определени 15 чужди пазара.

От 2010 г. ще заработи агенция за експорта "Бултрейд". Догодина ще стартира като дирекция към агенцията за малки и средни предприятия. Според стратегията 2018 г. експортът ни ще е 75 млрд. евро, а дефицитът по текущата сметка ще бъде преодолян през 2014 г.


Разгледайте нашите горещи оферти

  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Изпратете запитване