Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

15% ръст в продажбите на жилища в столицата

2014-11-14   |  www.money.bg, 13.11.2014

Ръст от 15% отбелязват продажбите на имоти в столицата спрямо миналата година, показва проучване на Bulgarian Properties, цитирано от bgonair.bg. Според него втората половина на 2014г. ще се превърне в най-успешното полугодие за имотния пазар от началото на кризата.

Стабилизирането на имотния пазар от една страна се дължи на спирането на спада в цените, а от друга страна - на завръщането на доверието към имотния пазар. Все повече купувачи подхождат към покупката на имот с нагласата, че имотите са сигурен реален актив, показва проучването.

Причини, заради които пазарът се раздвижва е и мотивът за разумно вложение и дори доходност от отдаване под наем поради голямото търсене в София. Процесът на завръщане на купувачите беше стимулиран в голяма степен и от подобряването на условията по ипотечните кредити.

750 евро/кв. м. е средната цена на продадените апартаменти в София за третото тримесечие на 2014г., сочат данни на Bulgarian Properties. През същия период за 2013г.тази цена е почти същата - 740 евро/кв.м.

Средната покупна цена на апаратментите в София се увеличи до 83 000 евро през третото тримесечие при стойности 73 500 евро и 79 300 евро през първото и второто тримесечие съответно. Данните показват, че най-голяма група купувачи са младите семейства, търсещи апартаменти ново строителство с 2 спални и по-просторни помещения.

Най-търсените квартали за покупка на имот в столицата са в Стрелбище, Гоце Делчев, Борово, Бъкстон, Манастирски ливади.

Завръща се и интересът към центъра. Младост, Витоша и Студентски град традиционно привличат висок интерес в средния клас имоти, а купувачите с по-ниски бюджети се ориентират към Дружба, Сухата река и Хаджи Димитър.

  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване