Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Имот на морето или за ски си купи, ваканцията подготви!

2016-12-13   |  dnes.bg

Ефектът от възстановяването на жилищните пазари в големите градове и цялостното вече прелива и към ваканционните имоти. Сделките се увеличават, водеща сила в сегмента вече са българските купувачи, а интерес проявяват и други националности инвеститори, пише в анализ на консултантската компания Bulgarian Properties.

Активността е концентрирана в ски курортите, където цените вече започват да се вдигат на фона на засилената активност. Заради изгодните цени някои купувачи, които търсят имоти в София или другите големи градове, се изкушават да купуват и в курортите. Така през лятото са се сключвали сделки по Черноморието и в балнеоложките центрове като Велинград.

Повече от половината от сделките с ваканционни имоти вече се сключват с българи, отчита агенцията. Те обаче започват да привличат и все по-широк кръг от купувачи от целия свят.

"Все по-трудно може се дефинира каква е националността на преобладаващите чуждестранни купувачи, тъй като картината е много пъстра и се изменя всеки месец. Постоянното обаче е, че интересът към ваканционни имоти в България е налице и е траен", посочват от компанията.

Британците продължават да са най-голямата група чуждестранни купувачи в ски курортите, а по морето не може да се дефинира преобладаваща група.

Прави впечатление, че през тази година има засилване на интереса на купувачи от съседни страни и страни от бившия социалистически блок като Румъния, Сърбия, Чехия, Гърция, Македония, Украйна, Молдова, наред с купувачи от страни от Европейския съюз (ЕС), както също и САЩ и Канада. Вероятно тези тенденции са в пряка връзка с картината на чуждестранните туристи в курортите като цяло, тъй като интересът към покупка на ваканционен имот е предхождан от туристическо посещение в дадения курорт, посочват още от компанията.

Вижте нашите имоти в ски курорти

Вижте нашите оферти в морски курорти

Вижте имотите ни в София


  прочети повече статии

Сподели
Кенар Резидънс - сграда на бул. Сливница и ул. Д. Петков
Този нов вълнуващ проект е перфектният избор за динамично живеещия човек в столицата. Градски комфорт, централна локация и качествено строителство! Кенар Резидънс се намира на кръстовището на бул. Сливница и ул. Д. Петков, на границата между кварталите Банишора и Зона Б-18 в широкия център на София. Изберете своя нов дом тук!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още

Изпратете запитване