Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Британци наддават за къщи у нас в eBay

2012-09-25   |  Монитор, 21.09.12, с. 11

Бум в електронното пазаруване на недвижими имоти у нас бележат брокерите на Острова. Масово британци купуват къщи и апартаменти в България чрез популярния сайт за наддаване за различни стоки – eBay, съобщи информационният портал themovechannel.

Британските инвеститори в български имоти са повече от когато и да било, макар този път бумът да е малко по-различен – сделките се извършват електронно,пише още изданието. Причината за масовите покупки са ниските цени на недвижими имоти в България, твърдят експертите. По думите им купувачите гледат снимки, четат ревюта и плащат, надявайки се, че ще получат добър имот в замяна.

Само за година стойността на имотите в България е паднала с 2,6%, което събуди отново интереса на британските инвеститори и само преди два месеца страната ни влезе в челната десетка на най-желаните дестинации за закупуване на второ жилище на themovechannel.

„Англичаните винаги са имали интерес към най-евтините имоти, но в момента сделките са много по-малко, отколкото преди кризата”, съобщи Полина Стойкова, оперативен директор на BULGARIAN PROPERTIES. “Сега явно те търсят находки в eBay и са склонни да рискуват малки суми, но да направят истински изгодна сделка”, поясни тя. По думите й все още британците не се чувстват сигурни в доходите си и не смеят да инвестират в имоти в България, както го правеха преди 5-6 години. „Трябва да се отбележи, че интересът им е налице, те наблюдават какви оферти има, но просто не е дошъл моментът за покупки”, смята тя.

Според нея при покупка на имот през Интернет важното е да се знае кой стои зад обявата, дали е собственик, агенция или става въпрос за взети снимки от някъде и публикувани там.

„Важно е купувачите да са наясно какво следва след спазаряването на цената, как технически ще се осъществи сделката по прехвърлянето на собствеността, както и разплащането”, каза още Стойкова. „При подобни покупки трябва да се проучи и въпросът как инвеститорите ще получат собствеността от продавача и какви документи има той за имота”, предупреждава тя.

Разгледайте всички наши оферти на имоти в селски райони

  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Изпратете запитване