Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Голф туроператори и журналисти на посещение у нас през април

2010-02-19   |  investor.bg, 19.02.2010

Трийсет чуждестранни туроператори в голфа и журналисти, които пишат за спорта, ще посетят водещи голф клубове и игрища в България през април, съобщават от Международния колеж в Добрич, в чиито учебни програми е включен и голф.

Представителите на Световната асоциация на голф туроператорите IAGTO ще посетят новите голф игрища по Северното Черноморие "Лайтхаус", "Блекси Рама" и "Тракийски скали". В бъдеще се предвижда те да бъдат домакини на професионални голф турнири. Чуждестранните гости ще разгледат и голф игрищата в Правец, Равно поле и Разлог.

България се очертава като новата голф дестинация в Европа с игрища от световна класа, коментира Румен Тодоров, член на Световната асоциация на голф журналистите IGTWA и преподавател по голф в Международния колеж, цитиран от БТА. Дизайнерите на голф игрища у нас Гари Плеър, Йън Уснам, Питър Харадайн и Джак Никлаус са знаменитости в спорта.

За да потръгне голф туризмът в страната, има нужда от сериозна реклама, коментира вчера Стоян Маринов от Варненската туристическа камара. По думите му двете голф игрища по Северното Черноморие вече работят, но посещенията са малко.

Държавата вече направи опит да развива имидж на България като голф дестинация. През 2008 г. правителството реши да бъде създадено еднолично акционерно дружество „Голф развитие“ със 100% държавно участие в капитала, което да се занимава с проектиране, изграждане, експлоатация и управление на голф комплекси.

Разгледайте нашите оферти на/близо до голф игрище

  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село продължават да са хит!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване