Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Германски медии: Бум на туризма в България

2016-09-02   |  http://trip.dir.bg

Германските медии отбелязват засилен интерес на чужденците към плажовете на България, предаде "Фокус".

По-евтина от Ибиса и по-сигурна от Египет и Турция - така германският телевизионен канал ZDF обяснява причините, поради които туристите избират да почиват в България.

А през настоящата година черноморската държава се надява на най-добрия си летен сезон от падането на Желязната завеса насам, за който ще допринесат не само германските, но и руските туристи.

"Имаме най-доброто полугодие от политическите промени през 1990 г. насам“, похвали се министърът на туризма Николина Ангелкова в София.

До голяма степен това се дължи на ръста на почиващи от Германия – само през юни страната са посетили 120 хил. германци.

В сравнение с данните за същия период от 2015 г. се отбелязва внушителен ръст от 65 %. За цялата 2015 г. в България са пристигнали общо 825 хил. германски туристи, показват данните от София.

Важна роля играят също и руснаците. "Върнахме руските туристи“, отбеляза Ангелкова. През май броят им се е увеличил с над една пета в сравнение с предходния месец.

За това има също и политически причини: месеците на напрежение между Москва и Анкара отдръпна руснаците от почивки в Турция. Египет – друга любима дестинация за гражданите на Руската федерация, загуби голяма част от тях след свалянето на руския самолет над Синайския полуостров.

Deutsche Welle нареди България в своеобразна класация на държавите, които с основание може да се определят като победителки от лятото на 2016 г. Медията постави страната ни редом до Гърция, която отчита рекорден брой посещения от 27 млн. чуждестранни туристи . Отбелязва се също забележителния интерес на германските граждани към страната.

Авторитетното германско издание Der Spiegel коментира, че България, най-бедната държава от Европейския съюз, се радва на необичайно висок интерес на туристите. Опасенията от нови терористични атентати и политическа турболенция предизвикаха истинска туристическа буря.

Най-популярни сред почиващите са курортите в Бургаския залив, където се намира и четвъртият по големина град в България.

Районът е любим предимно за младите хора, за които почивката в балканската страна излиза по-изгодна от тази в Ибиса. Алтернативата е Слънчев бряг, изобилстващ с клубове и дискотеки, в които цените на бирата и спиртните напитки са изключително ниски, в сравнение с другите европейски държави.

Съгласно официалните данни през 2015 г. България е била посетена от 7,1 млн. туристи. През първите шест месеца на текущата година вече има 3,1 млн. чужденци, които са дошли в балканската страна.

Вижте нашите оферти от морските курорти


  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Изпратете запитване