Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Бургас ще има морска гара

2007-07-11   |  в-к Строителство Градът, 9 юли 2007

Бургас ще има своя морска гара. Тя ще бъде част от така наречения единен пътнически център, който ще бъде изграден в крайморския град. Това предвиждат и трите проекта, които бяха предложени на обществено обсъждане.

Според начинанието в Бургас ще бъде създадена зона за обществен достъп до транспортния възел, обединяващ трите вида превоз - железопътен, автобусен и морски. Идеята е заимствана от големите европейски пристанищни градове.
С реализирането на проекта ще се създаде единен пътнически център, качествена услуга за гражданите и ще се даде възможност за развитие на яхтено пристанище в Бургас, каза непосредствено преди обсъждането в края на юни министърът на транспорта Петър Мутафчиев.

Той подчерта, че това ще бъде първият в България интермодален транспортен комплекс. Следващият ще бъде построен във Варна. Реализирането му ще допринесе изключително за развитието на туризма и за стимулиране на бизнеса, допълни министърът.

За финансиране на проекта се предвиждат две възможности - от структурни фондове на Европейския съюз или чрез публично-частно партньорство.

Трите идейни проекта предвиждат преместване на съществуващата автогара, за да се отвори централната пешеходна улица "Александровска" до морето, морска гара, яхтено пристанище, търговски зони и места за забавления и атракции. В самата стилистика са търсени морски елементи и уникалност с амбициите зоната да стане емблематична за черноморския и пристанищен град Бургас.

Вижте оферти за недвижими имоти в района на Бургас.

  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване