Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Чужденци купили 20% от имотите

2013-11-25   |  168 часа, бр.47, 22.11.2013

20% от покупките на имоти у нас през последната година са направени от чужденци от различни националности. Вече не само руснаците имат желание да притежават недвижимо имущество в България.През последния период са се появили купувачи от много европейски държави, а предпочитанията им са най-разнообразни, коментират брокери. В страната вече може да се говори за постоянен интерес от различни държави Германия, Франция, Белгия, Холандия, Италия, дори САЩ, Канада и Израел, коментира Полина Стойкова, оперативен директор на BULGARIAN PROPERTIES.

Няма една конкретна група чужденци, която да има непрекъснат интерес към жилищата у нас. За сметка на това има постоянен интерес от различни държави."Въпреки че няма целенасочена реклама на страната ни по отношение на недвижимите имоти, можем да кажем, че има трайно позициониране на България като място за покупка на имоти от чужденци, не само руснаци, въпреки че те продължават да доминират", смята Полина Стойкова.

През предходните периоди е имало интерес и от страна на гърци. В последната година обаче не са се появявали такива купувачи. "Има заможни германци например, които купуват имоти по морето. Има и такива чужденци, които са се ориентирали в по-ниския сегмент", коментира оперативният директор. Според нея преимущество на България е, че предлага подходящи имоти за всеки джоб. Чужденците намират жилища от 5 до 50 хил. евро.


  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване