Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Данък наеми на 3 месеца

2013-01-04   |  Стандарт, 03.01.13

Данъкът върху доходите на граждани от наеми вече се внася в хазната на три месеца. Това гласят промените в данъчните закони, които влязоха в сила от 1 януари 2013 г.

Ако наемът се плаща от фирма или самоосигуряващо се лице, те трябва да удържат данъка и да го внасят в хазната. Срокът за това вече е краят на месеца, следващ тримесечието на придобиване на дохода. Това важи и в случаите, когато имотът е етажна собственост в блок.

Ако наемателят е обикновен гражданин, данъкът се внася в хазната от самия хазяин, като срокът за това също е краят на месеца след тримесечието на придобиване на дохода. За наемите, придобити през четвъртото тримесечие на годината, авансов данък не се плаща нито от наемателите, нито от хазяите. В сроковете за внасяне на данъците върху наемите вече трябва да се подават и декларации по образец за дължимите налози. Тези декларации се подават от този, който внася данъка в хазната - наемателят или хазяинът.

  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване