Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Възстановява се строежът на наклонената кула на бул. "Цариградско шосе"

2016-11-15   |  capital.bg

Строителството на бизнес сградата "Елипс център" на бул. "Цариградско шосе" ще започне отново през декември, след като беше замразено през 2010 г. на Акт 14 поради глобалната икономическа криза. Сега изграждането на наклонената кула е възстановено поради доброто състояние на пазара на офиси и се планира сградата да бъде готова към края на 2017 г.

Инвеститор е предприемаческата компания "Илпа девелопмънт", собственост на Клод Табет. Това е първият проект на фирмата в страната, но инвеститорите споделят пред "Капитал', че планират развитието на още бизнес имоти извън София в дългосрочен план. Инвестицията в проекта възлиза на 22 млн. евро, като сградата и земята са собственост на "Илпа девелопмънт". Дейността на фирмата е съсредоточена в сферата на развитието, инвестициите и управлението, изграждане, отдаване под наем и продажба на офис, търговски и жилищни помещения.

Проект с дълга история

Изграждането на наклонената кула започва през 2008 г., но в резултат на световната икономическа криза строителството е преустановено след завършване на конструкцията и хидроизолацията. "За дългия период, в който сградата беше замразена, тенденциите на офис пазара се промениха и се наложи да променим и осъвременим архитектурната концепция", коментира Ася Копанова, анализатор "Проекти" в "Илпа девелопмънт". Новото планиране е отнело 1 година, сега проектът е одобрен и съвсем скоро ще бъде подписан договор с главен изпълнител - утвърдена международна компания, посочва анализаторът.

"Елипс" се намира близо до югоизточния изход на бул. "Цариградско шосе", който се утвърждава като най-новия бизнес район на столицата. Сградата ще включва два подземни и 13 надземни етажа и ще бъде с обща разгъната застроена площ 18 763 кв.м. От тях 13 785 кв.м са отдаваема площ със смесено предназначение, разпределена в ресторант, търговски площи и почти 12 хил. кв.м офиси. Бизнес сградата ще разполага с подземен паркинг със 134 паркоместа, както и 20 предназначени за гости. Ще има и два паркинга за велосипеди.

Наематели и конкуренция

Очакванията на инвеститорите са наемателите да бъдат предимно от IT и аутсорсинг сектора и вече водят преговори с няколко компании. "Засега правим по-скоро песимистични прогнози, според които ще отдадем около 30% от площите в етап строеж, но според запитванията, които получаваме сега, най-вероятно този процент ще е по-висок. Има големи компании, които търсят над 5000 - 6000 кв.м наведнъж, което вероятно ще спомогне за по-бързото и ранно усвояване на площите", каза Ася Копанова. Според нея съседството на настоящия небостъргач Capital Fort и предстоящия Sky Fort ще се отрази по-скоро положително на "Елипс център". "Всички инвеститори работим за облагородяване на средата в тази част на града и смятам, че това ще превърне района в модерен и търсен бизнес център", споделя анализаторът.

Вижте нашите бизнес имоти в София


  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Къщите на село продължават да са хит!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване