Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Какво се случва с ваканционните имоти по морето?

2016-07-04   |  economy.bg

Нови мащабни инвестиции по Северното Черноморие едва ли ще се появят през следващите години, тъй като обемите продажби са свити, а търсенето e изключително взискателно по отношение на историята на инвеститора и качеството. Това се посочва в анализ на компанията „Бългериан пропертис“ на ваканционния пазар в северните морски курорти през 2016.

Апокалиптичните прогнози за срив на пазара на ваканционни имоти в Българи се оказаха пресилени, смятат оттам.

Оттеглянето на руснаците от пазара не е в такива мащаби, в каквито се очакваше, а донякъде отсъствието на част от тях се компенсира от купувачи от други националности и най-вече от български купувачи. Наблюдава се ръст в дела на българите, както и на чужденци от разнообразни националности, които придобиват ваканционни имоти. Все още обаче броят им не е достатъчен, за да се промени структурата на пазара.

Най-голям интерес генерират курортите Св. Св. Константин и Елена, Златни пясъци и Балчик, като Балчик е най-популярният курорт в района за българските купувачи, а Златни пясъци привлича многобройни националности, сред които британци, израелци, руснаци, ливанци и др. В последните месеци Св. Константин и Елена привлича и българи, а цените, на които се сключват сделки, са от 670 до 850 евро/кв.м в завършени и работещи комплекси близо до плажа.

Купувачите в северните морски курорти отделят по-големи бюджети за покупка на ваканционни имоти от тези на юг - тук средната цена на закупените ваканционни имоти е 78 000 евро в Св. Св. Константин и Елена и Златни пясъци и около 40 000 евро на юг в Бяла.

С настъпването на летния сезон може да се очаква нарастване на търсенето на пазара на ваканционни имоти, където сега има много изгодни предложения. При жилищните имоти от градски тип не наблюдаваме ясно изразена сезонност и летните месеци се очаква да бъдат активни, посочват от „Бългериан пропертис“.

Вижте нашите оферти от морските курорти

Вижте оферти от Северното ни Черноморие

Вижте нашите оферти ново строителство във Варна


  прочети повече статии

Сподели
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още

Изпратете запитване