Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Мaнтон – перлата на Френската ривиера

2016-03-23   |  http://pateshestvenik.com/

Материал: http://pateshestvenik.com/

Мaнтон е очарователно малко градче на Лазурния бряг на Френската ривиера. Разположено съвсем близо до границата с Италия и заобиколено от няколко по-известни курорти като Ница, Кан, Антиб и Монако, Мaнтон блести със своите средновековни стръмни улици, замъци и църкви.




Наричат Мантон „перлата на Френската ривиера“ и „лимоновата градина на Средиземноморието“. И има защо: в големите паркови пространства можете да видите повече цитрусови дръвчета, отколкото алеи и познатите ни фонтани и скулптури.




Старият средновековен град на Мaнтон прилича на декор от приказка за принцеси и вълшебства: извити тесни улички, гълъби, накацали по фонтанчета и светещи улични фенери, задни дворчета, които приличат на миниатюрни площади.




Старите къщи в цвят охра допринасят за атмосферата на уют и топлина, която се разнася из целия град, а къси тунелчета между тях отвеждат до малки църкви и параклиси. От прозорците на къщите висят различни цветя, които изпъстрят пейзажа на малкия град, а градините и дворовете изобилстват от цитрусови дръвчета.




През март всяка година в Мaнтон се провежда карнавал на цитрусовите плодове – гордостта на местните, тъй като е единствен в света.




Карнавалът се провежда от 1895 година. По това време се заражда модата редица английски благородници, дори самата кралица Виктория, да почиват през зимните месеци на Френската ривиера. В края на 19 век самата кралица пристига специално за карнавалното шествие на цитрусите. То добива все по-голяма популярност и днес няма сила, която да спре местните да организират празника на уханните плодове, а хиляди туристи да се стичат от цял свят, за да го наблюдават или да се включат в шествията и танците.

Вижте нашите имоти в гр. Мантон



  прочети повече статии

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване