Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Монако отново с най-високи цени на луксозните жилища

2016-03-07   |  Новинар, бр.53

Монако отново е градът с най-високи цени на луксозните жилища. Това сочат данните на консултантската компания Knight Frank. През 2015 г. с 1 млн. долара купувачите са можели да придобият 17 кв. м жилищна площ. В Хонконг със същата сума купувачите са можели да придобият 20 кв. м, а в Лондон – 22 кв. м. Топ 10 на най-скъпите пазари се допълва от Ню Йорк, Женева, Сидни, Сингапур, Шанхай, Париж и Пекин.

Същевременно на другия полюс са цените в Кейптаун, където с 1 млн. долара през миналата година са можели да се придобият 255 кв. м жилищна площ. В Сау Пауло в Бразилия със същата сума може да се купи апартамент от 203 кв. м, а в Мумбай – 99 кв. м. „Златната среда“ са Рим и Маями, където с 1 млн. долара купувачите могат да придобият съответно 75 и 77 кв. м жилищна площ.

Добри възможности за изгодни сделки с луксозни имоти в момента има основно на някои от европейските пазари, най-вече в Южна Франция, както и в Алпите, които все още се възстановяват от глобалната финансова криза през 2008 г. Сред най-добре представящите се пазари през тази година се очаква да се наредят Виетнам, Филипините и Япония. За Европа като лидер се очертават пазарите на тузарски апартаменти и къщи в Германия, както и столицата на Испания - Мадрид.Ванкувър пък е пазарът с най-силен ръст на цените на луксозните жилища в света. През миналата година цените на първокласните имоти в града са се увеличили с 24,5 на сто на годишна база, сочат данните на консултантската компания. Лидерската позиция на града се обяснява с недостига на предлагане на фона на засиленото търсене, особено от чуждестранни инвеститори заради по-слабия канадски долар. Втората позиция е за Сидни с ръст от почти 15 на сто, а третата позиция е за Шанхай с малко над 14 процента.


  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Кенар Резидънс - сграда на бул. Сливница и ул. Д. Петков
Този нов вълнуващ проект е перфектният избор за динамично живеещия човек в столицата. Градски комфорт, централна локация и качествено строителство! Кенар Резидънс се намира на кръстовището на бул. Сливница и ул. Д. Петков, на границата между кварталите Банишора и Зона Б-18 в широкия център на София. Изберете своя нов дом тук!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Изпратете запитване