Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Новите жилища са хит в продажбите

2016-03-10   |  Стандарт, бр.8287

Продажбите на имоти в София от началото на годината до днес са нараснали почти двойно спрямо същия период на миналата година, сочат данни на Bulgarian Properties.

"Това се дължи основно на увеличението на продажбите на жилища ново строителство, които за тази година съставляват около 50% от общия брой продажби в София", каза Полина Стойкова, изпълнителен директор на компанията.

По думите й, новото строителство съставляваше едва около 15% от продажбите в София за периода януари-март на 2015 г. Ръстът в покупките на жилища ново строителство е трикратен спрямо миналата година, а покупките "на зелено" бележат бум от почти нулев интерес през предходните години. Цените на имотите ново строителство започват от 800 евро/кв.м и надхвърлят 2000 евро/кв.м, като купувачите са активни във всички сегменти.

Най-често купувачите са млади семейства и хора над 40 год. със стабилен бизнес и доходи, които купуват както за собствено ползване, така и за инвестиция.Най-много се купуват двустайни жилища, но има голям интерес и към тристайни и многостайни, като при комплексите на зелено купувачите имат възможност да обединяват апартаменти с цел формиране на по-голямо жилище според техните нужди и тази възможност предизвиква доста голям интерес.

Очаква се подемът в жилищния пазар в София да продължи и през 2016 г. с нарастване на цените с около 7%.

Вижте нашите имоти ново строителство в София


  прочети повече статии

Сподели
Кенар Резидънс - сграда на бул. Сливница и ул. Д. Петков
Този нов вълнуващ проект е перфектният избор за динамично живеещия човек в столицата. Градски комфорт, централна локация и качествено строителство! Кенар Резидънс се намира на кръстовището на бул. Сливница и ул. Д. Петков, на границата между кварталите Банишора и Зона Б-18 в широкия център на София. Изберете своя нов дом тук!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване