Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Очакват 5 на сто ръст в туризма

2010-05-10   |  news.bg

Предвижда се около 5% ръст на туризма. Очакванията заяви министърът на икономиката и туризма Трайчо Трайков, след срещата си с генералния секретар на Световната организация по туризма Талеб Рифай.

През 2009 година се наблюдава нарастване на значението на записването в последната минута, но има примери в морските курорти от тази година, които показват, че ранните записвания са с 25% повече, отколкото миналата година.

Спадът за България в този бранш за миналата година е по-малко в сравнение от Централна и Източна Европа - 4,3%, при 4,9%. За Европа очакванията са ръст 1-3% за 2010 година.

България очаква туристи от Германия, Централна Европа, Русия и съседните ни страни. През първите 3 месеца на годината се забелязва ръст на туристи, идващи от Сърбия и Македония в порядъка на около 40-45%.

МВнР се е ангажирало да промени режима за издаване на визи за руски граждани, за да бъдат улеснени те да посетят страната ни. Срещу новите правила се обявиха преди дни от туристическата камара. Проведена е работна среща между представители на МФ, МВнР и бизнеса, за да се върнат руските туристи на Черноморието.

Имоти във вакационен курорт

ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ
  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Изпратете запитване