Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Продажбите на имоти нарастват и през третото тримесечие на 2013 г.

2013-10-10   |  www.investor.bg, 09.10.2013

Макар и със забавящ се темп, продажбите на имоти продължават да нарастват и през третото тримесечие на 2013 г. на годишна база. За този период по данни на Агенцията по вписванията в страната са продадени общо 59 475 имота, което представлява 1,42% ръст в продажбите на годишна база, съобщиха от Bulgarian Properties.

По изчисления на компанията продажбите в областните градове съставляват 53% от общия обем продажби в страната през третото тримесечие. Според данните на дружеството през 2012 г. са били регистрирани общо 30 155 продажби, а през 2013 г. - 31 767, което представлява ръст от 5,35%.

Продажбите през третото тримесечие в София също са се увеличили – от 4 210 през 2012 г. на 4 536 през 2013 г. Тяхното нарастване е със 7,74%, което е над средното за областните градове увеличение и е логичен резултат предвид относително добрата активност на пазара в София и завръщането на купувачите.

Подобно е и нарастването на продажбите в Пловдив, където е отбелязан ръст от 7,64% на годишна база.

По време на тазгодишния летен сезон продажбите в Бургас са регистрирали увеличение с 23,43% спрямо година по-рано. Това е в резултат както на процеса на възстановяване на имотния пазар в морските региони, така и на допълнителното нарастване на интереса към България от страна най-вече на руски и украински туристи, по данни на туристическия бранш.

  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване