Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Публична продан на недвижим имот

2017-06-29   |  Мартин Полименов, юрист, BULGARIAN PROPERTIES

Какво представлява публичната продан и кой може да участва

Публична продан на имоти на длъжник се провежда от съдебен изпълнител или помощник-съдебен изпълнител. Продължителността на публичната продан е един месец, като започва и завършва на датите посочени в обявлението, с което се разгласява проданта.

В публична продан може да участва всеки български или чуждестранен гражданин, както и дружество. Участието може да бъде лично, чрез законен представител или пълномощник /адвокат или друго лице/.

Нямат право да участват длъжникът, неговият законен представител, пазачите и управители на продаваното имущество, съдебният изпълнител и негови служители, съдии, прокурори и следователи.

Съдействие за участие в публична продан от BULGARIAN PROPERTIES:

Ние можем да ви съдействаме в цялостния процес по участие в публична продан – от огледите на имота, преглед на документацията и подаване на документите, до сключване на сделката. Ако решите да ползвате нашите услуги, вие получавате следното:

• Информация за публичната продан и проучване на имота;
• Информация/подготвяне на наддавателно предложение и съдържанието му. Ползвайки услугите на Агенцията вие се предпазвате от това вашето наддавателно предложение да е недействително /невалидно/;
• Информация относно стойността и начина на внасяне на задатъка;
• Информация за наддавач, който не е обявен за купувач и иска да си изтегли задатъка;
• Информация за купувач, обявен на публичната продан и процедурата по възлагане на недвижимия имот, такси и разноски, плащане на остатъка от цената, въвод във владение, деклариране на имота, вписване в Агенция по вписванията – Имотен регистър и всичко друго по процеса на закупуване на имот на публична продан.

Ние разполагаме с екип квалифицирани юристи, които могат да ви съдействат при участие в публична продан или за други юридически услуги. Вижте още за юридическите ни услуги тук


  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Изпратете запитване