Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Руснаци са царете на ваканционните имоти

2013-05-07   |  Преса, бр.123, 07.05.13

Руснаци продължават да бъдат основни купувачи на ваканционни имоти по морето и в зимните ни курорти. Това показват наблюденията на „Бългериан пропертис".

Пазарът в двата най-големи курорта у нас - Слънчев бряг и Банско, повече от година се движи с различна скорост. В презастроената „перла" на Южното ни Черноморие се наблюдава възстановяване и ръст на продадените апартаменти. А в Банско и останалите ски курорти интересът през изминалата зима продължи да бъде слаб.

Затова е различна картинката и при движението на цените. Средното ниво на продадени апартаменти в Слънчев бряг за първото тримесечие на 2013 г. е 512 евро/кв. м. Цените са по-високи както спрямо зимата на 2012 (440 евро/кв. м), така и в сравнение с последното тримесечие на м.г. (505 евро/кв. м). Това дава основание на посредниците да направят заключението, че дъното на пазара в Слънчев бряг е достигнато в началото на 2012 г. и оттогава посоката е към възстановяване.

На обратния полюс е Банско - там се наблюдава допълнителен спад в цените на апартаментите и стопяване на плахите признаци на възстановяване, които започнаха през есента на 2012 г. Средната цена на продадените апартаменти в Банско за първото тримесечие на 2013 г. е 382 евро/кв. м. Тези стойности почти съвпадат с минимума на офертните цени, което означава, че се купуват възможно най-евтините имоти на пазара.

В Боровец през първото тримесечие сделките се сключват при средна цена около 600 евро/кв. м, а в Пампорово - 450 евро/кв. м. Посредниците правят обобщение, че сезон 2012/2013 в. зимните курорти приключи с 50 до 100 евро на кв. метър по-ниски цени спрямо предходния зимен сезон.

Разгледайте нашите оферти на ваканционни имоти

  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Изпратете запитване