Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Сделките в София се сключват средно за 738 евро

2013-10-28   |  Монитор, 28.10.13

Цените на апартаментите в областните градове през изминалото трето тримесечие на годината (след отчитане на инфлацията) са регистрирали втори пореден реален тримесечен ръст, сочат изчисления на Bulgarian properties на база данните на НСИ.

Същевременно цените на жилищата в София отбелязват първи реален годишен ръст от 0,5%, а в Пловдив реалното годишно нарастване е 0,24%. Реалното изменение на цените на апартаментите средно за страната е 0,34% спрямо предходното тримесечие и спад от 1,18% на годишна база.

Номинално (без отчитане на инфлация) цените на жилищата са останали почти без изменение спрямо предходното тримесечие – регистрираният номинален спад е 0,15% средно за страната. На годишна база (спрямо третото тримесечие на 2012 г.) цените на апартаментите в страната са спаднали номинално с - 1,84%.

Средната цена на апартамент в областните градове в България през изминалото тримесечие е 442,29 евро/кв.м. (при 442,94 евро/кв.м през второто тримесечие на годината).

Натрупаният номинален спад на цените на апартаментите в областните градове за изминалите години от началото на кризата е 39,01%, като за София той е 41,5%. Реалното поевтиняване (след отчитане на инфлация) от началото на кризата е 44,5% средно за страната и 46,77% за София.

  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище тук!
Вижте още

Изпратете запитване