Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

По данни от анализ на Евростат: София е най-гъстонаселена

2017-04-11   |  Труд, 08.04.2017, с.6

Столицата София е най-гъстонаселеният град в България, а Видин - най-слабо населеният, сочат данни от анализ на Евростат за популацията и гъстотата на населението в Европейския съюз през 2015 г.

По данни на европейската статистика София е наброявала към края на тази година около 1,2 млн. души, а гъстотата на населението е била 1030 души на квадратен километър. 95% от населението на столицата е живяло в нейната градска част, а 5 на сто - в крайградски населени места.

Вторият по големина град у нас - Пловдив, е с население от над 670 хил. души, е бил с гъстота на населението 115 души на кв. км.

Следва Варна с 470 хил. души население и гъстота 126 души на кв. км. Най-слабо населените областни центрове у нас са Видин (58 хил. души) и гъстота на населението 31 души на кв. км, Ловеч (82 хил. души) и 32 жители на кв. км и Монтана (87 хил. души) и гъстота 39 жители на кв. км.Като цяло 73 на сто от населението у нас живее в градовете.

Вижте обявите ни в София

Вижте нашите градски имоти


  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Изпратете запитване