Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

София: Продажби на имоти + 1,3%

2014-07-11   |  www.economynews.bg, 10.07.2014

Полина Стойкова MRICS, Изпълнителен директор и Ръководител "Анализи и прогнози"

Жилищните пазари в София и по морето продължават да доказват, че са стабилни. Към тях през тази година се присъединяват и някои от ски курортите – Боровец и Пампорово. Това показват данните на Агенцията по вписванията за обемите продажби за второто тримесечие по изчисления на BULGARIAN PROPERTIES.

Имотната статистика отчита ръст от 1.3% на продажбите в София, а за полугодието сделките са нараснали с 1.6% спрямо същия период на миналата година. За изминалите 3 месеца в София са вписани 5 157 продажби, което прави по около 85 продажби среднодневно на база работните дни за периода.

За стабилен жилищен пазар в страната говори и увеличеният брой новоучредени ипотеки, като през април-юни те са 7865, или с 5% повече в сравнение със същия период миналата година. Вижте възможностите за получаване на кредит Ръст от 12% отбелязват продажбите в Несебър, които включват продажбите на имоти около Слънчев бряг. Слънчев бряг и районът са традиционно популярни сред руските купувачи, като техният интерес помогна този сегмент от пазара пръв да излезе от кризата.

Значително нарастване на продажбите има и в спа курортите като Велинград и Сандански.

Ски курортите, които привличат и интерес от страна на българи – Боровец и Пампорово също бележат ръст на продажбите. Продажбите в Самоков, където се вписват сделките с имоти в Боровец, са нараснали с 10%, а в Смолян и Чепеларе - съответно с 23.6% и 27.5%.
Спадът на продажбите в Банско и района продължава – вписаните в Разлог сделки са с 12% по-малко в сравнение с второто тримесечие на миналата година.

През втората половина на годината имотният пазар традиционно става по-активен. Най-много продажби се сключват през третото тримесечие, а най-много приключени сделки има в края на годината.

  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Изпратете запитване