Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Студенти броят по 70 евро наем за стая в София

2011-10-07   |  Република, бр.344, 07.10.11

Български студенти, останали без място в общежитие, наемат стаи в стари столични апартаменти по 60-70 евро на месец. Традиционно силен есенен интерес около пазара на наемите в големите градове отчитат агенциите за недвижими имоти.

"Изискванията към търсените жилища от родни и чужди студенти се разминават най-вече в ценовите предпочитания. Българските студенти предпочитат по-големи апартаменти, в които да могат да живеят заедно 2-3 човека, а цената на наема да бъде около 200-300 евро за София, 200-250 евро за Варна и 100-150 евро за Пловдив", смята Полина Стойкова, оперативен директор на Bulgarian Properties.

За да се вместят в по-ниски суми, те са склонни да наемат апартаменти, които са по-далече от университетите или да не са в толкова добро състояние, но да отговарят на бюджетите им.

Обратното - чужденците, най-вече гърци, търсят ново строителство, напълно обзаведени апартаменти и в близост до университетите, в които учат. Бюджетът за наем, с който разполагат, е 300-400 евро за София и Варна и 200- 250 евро за Пловдив.

"Наред със студентите, през есента се активизира търсенето и от страна на наематели, които намират нова работа или сменят местоживеенето, което превръща есента в сезон на наемите. До края на годината очакваме наемният пазар в големите градове да се запази активен", обобщават от Bulgarian Properties.

Разгледайте всички наши оферти на апартаменти под наем

  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване