Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Темпът на поскъпване при лукс имотите се забавя

2017-03-15   |  fakti.bg

Редица фактори водят до забавяне темпа на поскъпване в сегмента на луксозни имоти в цял свят. Като се започне от въвеждането на нови данъци върху този тип недвижимости и се стигне до стагнацията на цената на петрола.

През 2015 г. стойностите при луксозните имоти са спаднали с 1.8%, а през 2016-а са се повишили едва с 1.4%. По този начин спадът на доходността от този актив ще се превърне в норма в близко бъдеще.

Лондон е градът, в който се наблюдава най-силен спад в цените на луксозните жилища и къщи. Поевтиняването в рамките на година е 6.3%, сочат данните на консултантската компания Knight Frank. Най-голямо поскъпване има в Шанхай, Пекин и Гуанджоу - 26% за година.

„Два са ключовите фактори, които влияят на цените в сегмента. На първо място това е икономическа активност във всяка държава. На второ - икономическият ръст в световен мащаб", казва ръководителят на отдел международни изследвания Кейт Евърет Алпен.

Що се отнася до Европа, то в някои държави сегментът се стабилизира. Ако през 2015 г. делът на европейските градове с понижаващи цени при лукс имотите е 65%, но през 2016-а техният брой е спаднал до 50%. В Амстердам цените са се повишили с 10% през миналата година. В северна Италия се отчита спад от 8%. По-напред в класацията се издигат Ибица и Палма де Майорка.


  прочети повече статии

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Помислете за идващото лято! Сега е отличен момент за избор на собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване