Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Тристаен в тухлен блок до метрото е идеалният апартамент

2015-07-30   |  Новинар, бр. 176, 30.07.15

Тристаен апартамент в тухлен блок и в близост до метрото. Това е идеалното жилище за мнозина българи, които вече са си купили или търсят нов дом в столицата. Почти 50 на сто от продадените жилищни имоти са тристайни, показват анализи на брокери, цитирани от profit.bg. Двустайните апартаменти са едва 25% от реализираните продажби, 15% са многостайните апартаменти, а 10% са къщи.

Тухлените жилища остават най-предпочитани и задържат дела си от 70% от продадените през последните няколко месеца. Панелните са около 15% от закупените имоти.

Метрото е и ще става все по-силен фактор при търсенето на имоти, тъй като то вече се доказа като удобен и ефективен транспорт, допълниха експертите. Според последните данни сред най-предпочитаните квартали в София е „Лозенец”.

Центърът също постепенно си възвръща интереса на купувачите. Други популярни квартали са „Студентски град” и „Витоша”, където има предлагане на качествено ново строителство на добри цени. Традиционно голямо търсене има и в „Младост”, както и южните квартали по протежението на бул. „България”.

Преди седмица анализи на брокери също показаха, че "Младост" е в лидерската класация на най-търсените квартали в столицата и е на второ място след центъра. За сравнение през 2014 г. „Люлин“ е бил най-предпочитаният квартал, а центърът е бил на второ място.

Сега „Люлин“ е на трето място, а на второ е „Младост“. „Люлин“ и „Младост“ са в челната класация заради няколко фактора - не са особено скъпи и имат изградена инфраструктура. Най-важното е именно наличието на метрото.

Разгледайте имоти ново строителство в София

  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Изпратете запитване