Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Успешно лято за имотите в най-големия морски курорт

2013-09-24   |  Строителство имоти, 23.09.13

Слънчев бряг изпраща втори пореден много силен летен сезон. Въпреки че през август цените в курорта са спаднали леко на месечна база, те са били с 6% по-високи спрямо година по-рано. Това показват имотните ценови индекси на „Бългериан пропертис" за изминалия горещ месец.

Според данните на компанията средната месечна офертна цена на апартаментите в най-големия български морски курорт е възлизала на 798 евро за кв. м през периода. Отчетеният индекс за офертните цени на апартаментите в Слънчев бряг за август 2013 г. е 65,94 процентни пункта. Това означава, че промяната през последния месец е -4,36%, през последните 12 месеца е +6,23%, а в сравнение с пиковата стойност е -34,06%.

В София след няколко поредни позитивни изменения в офертните цени на месечна база, през август цените също са отбелязали лек спад. Средната месечна офертна цена на апартаментите в столицата през август е спаднала до 863 евро за кв. м от 888 евро за кв. м през юли. Експертите посочват, че това е нормална годишна ценова тенденция по време на сезона на отпуските. Индексът на „Бългериан пропертис" за офертните цени на апартаментите в София за август е 57,74 процентни пункта. Анализаторите са изчислили, че разликата през последния месец е -2,82%. Изменението през последните 12 месеца е - 6,84%, а в сравнение с пиковата стойност е -42,26.

За разлика от София, цените във Варна са отбелязали ръстове, подкрепени от активния летен сезон и възвърналия се интерес от страна на местни и чуждестранни купувачи. Средната месечна офертна цена на апартаментите в морската столица е възлязла на 853 евро за кв. м, или с 40 евро повече спрямо юли.

Въпреки сравнително успешния сезон за продажбите в Банско, през август цените там са продължили да падат и са достигнали до най-ниското си ниво. Средната месечна офертна цена на апартаментите в най-големия ни ски курорт е била 519 евро за кв. м през осмия месец на годината. Специалистите са убедени, че натрупаният спад от началото на кризата до момента е най-голям спрямо останалите региони на страната и възлиза на -60%. Индексът на „Бългериан пропертис" за офертните цени на апартаментите в Банско за август е 40,47 процентни пункта. Разликата през последния месец.е -1,34%, през последните 12 месеца е -5,43% и в сравнение с пиковата стойност е -59,43%.

  прочети повече статии

Сподели
Кенар Резидънс - сграда на бул. Сливница и ул. Д. Петков
Този нов вълнуващ проект е перфектният избор за динамично живеещия човек в столицата. Градски комфорт, централна локация и качествено строителство! Кенар Резидънс се намира на кръстовището на бул. Сливница и ул. Д. Петков, на границата между кварталите Банишора и Зона Б-18 в широкия център на София. Изберете своя нов дом тук!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Къщите на село продължават да са хит!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване