Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Ваканционният пазар се активизира

2015-11-12   |  Строителство имоти, бр.38, 09.11.15

Пазарът на ваканционни имоти в зимните ни курорти, който беше изпаднал в тежка криза, е във възход, отчитат от консултантската компания Bulgarian Properties.

Продажбите през третото тримесечие на 2015-а са се увеличили спрямо същия период на миналата година. Забелязват се първите плахи ръстове на цените от седем години насам, сочи анализ на компанията.

Същевременно кризата за морските ни курорти продължава заради отдръпването на руските купувачи. Най-силен спад на търсенето - 25% на годишна база за третото тримесечие, е регистриран в района на Слънчев бряг.

Положителни тенденции обаче се регистрират в северните курорти около Варна, както и на юг от Бургас - в Созопол и Лозенец. На ваканционния пазар на имоти в България навлизат все по-разнообразни по националност купувачи, включително и българи, отчитат още от Bulgarian Properties.

През изминалото тримесечие средните цени на продадените апартаменти в Банско отбелязват ръст от малко над 1,3% на тримесечна база. Натрупаният ръст в стойностите на имотите в Банско за деветмесечието е 3,6% на годишна база.

В Пампорово средната цена за третото тримесечие е 340 евро/кв. м, почти без изменение за цялата година.

В Боровец средната стойност на апартаментите достига 570 евро/кв. м.

Със старта на зимния сезон купувачите се активизират и очакванията на компанията са за едно силно четвърто тримесечие на 2015-а и още по-активно начало на 2016 г.

  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване