Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Въвеждат се безплатни есемеси за промени в Търговския и Имотния регистър

2015-01-06   |  Mediapool, 30.12.2014

От 1 януари 2015 г. е осигурено безплатно информиране чрез есемес за настъпила входяща регистрация за търговец в Търговския регистър и за услугите от службите по вписванията, съобщиха от Агенцията по вписванията във вторник. Който иска да се ползва от тези услуги, трябва да подаде заявление в Търговския и Имотния регистър.

За Търговския регистър заявления за безплатно есемес известяване могат да подават само хората, които имат право да управляват и представляват фирмата. За Имотния регистър услугата е само собствениците на имоти.

От Агенцията по вписванията припомнят още, че от 1 януари ще бъдат полагани холограмни стикери, безплатни за бизнеса и гражданите, върху редица документи. Това са удостоверенията за актуално състояние, удостоверенията за вписани обстоятелства относно раздел ликвидация, удостоверенията за вписани обстоятелства относно раздел несъстоятелност, всички други документи, които удостоверяват обстоятелства и съдържат мокър печат.

Холограмни стикери ще се поставят и от документите, издавани от Имотния регистър. Това са заверените преписи на актове, удостоверенията за вещни тежести и удостоверенията по чл.46 от Правилника за вписванията.

Същите означения има и за удостоверенията за вписани обстоятелства в регистър БУЛСТАТ, както и удостоверенията за наличие на режим на имуществени отношения между съпрузите.

  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Изпратете запитване