Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Има търсене на ваканционни имоти, основно на апартаменти

2017-08-14   |  Монитор, 14.08.17, с.16+17

Дефицитът на свободно време сви търсенето на вили извън градовете, научи „Монитор". Според повечето имотни брокери предлагането на пазара е много по-голямо от интереса за покупка в сегмента, особено, ако имотите се намират на по-голямо разстояние от постоянното ни местожителство.

„Има търсене на ваканционни имоти, но не само на вили, а основно на апартаменти, смята Полина Стойкова от Bulgarian properties. „Най-вече готови и обзаведени, което улеснява собствениците. Интересът е основно към курортите. Може да се каже, че ваканционните жилища дават допълнителна възможност за избор на решилите да имат втори дом за лятна или зимна почивка или през неработните дни. От това се възползват хората, искащи да имат свое ваканционно място, но нямат възможност да се грижат за вила, билото защото са заети или са в чужбина", допълва тя.

Според Добромир Ганев от „Форос" рядко се купуват къщи за ползване през лятото или в почивните дни. „Основно се гледа имотите да са близо до големите градове, за да може да се живее постоянно в тях. Все по-малко хора имат толкова свободно време, чеда го от делят за почивка на вилата извън града или любителско земеделие. Броят на търсещите подобни имоти е много малък. Те са главно по-възрастни хора. свикнали на селския начин на живот", допълва брокерът. По думите му при покупка къща извън града основен риск е липсата на сигурност в селата. Хората се съобразяват на първо място с това. Една къща в малко населено място като не се обитава най-често я обират многократно, докато не остане какво да се краде. Проблемът със сигурността е основна спирачка на пазара на селски имоти", категоричен е Ганев.

Наско Атанасов от „Виктория инвест" смята, че около София има известно, макар и малко, търсене на вили за сезонно ползване има в рамките от 30-40 до 50-60 км от града. „Интересът е за районите около курортите край столицата, като Боровец. Те са малко по-отдалечени, но за сметка на това предпочитани за почивка и за това и цените там са по-високи.

Вилите край големите водоеми също се радват на интерес. Тава са например местата около язовирите „Студена” към Перник и „Искър" по пътя за Самоков. Купувачите обаче гледат да има хубави пътища до имота. В случай, че вилата не е близо до основния път по-трудно става сделка. Основното за тези имоти е инфраструктурата - ток, вода и път", допълва брокерът.

  прочети повече статии

Сподели
Помислете за идващото лято! Сега е отличен момент за избор на собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване