Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Защо купуваме с агенции за недвижими имоти

2008-06-20   |  БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС

Ползването на услугите на реномирана агенция за недвижими имоти спестява на купувача много нерви и притеснения, защото работата на агента е да напътства и помага. В основата, разбира се, стои недвижимият имот, но с него върви и не много проста процедура, свързана с преговори, документация и срокове. Именно това е, което професионалните агенции за недвижими имоти предлагат – те не продават имоти, а предоставят дълъг списък от услуги, които да направят процеса на покупката на имот лесен и приятен.

Какви услуги търсят купувачите на недвижими имоти?

Купувачите на недвижим имот обикновено търсят точно определени неща, защото решението да се закупи недвижим имот е дълъг процес и е нужна точно определена информация. Проучване на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС сочи, че изискванията на купувачите към агенциите по недвижими имоти са изключително ясно дефинирани:

• Помощ в намирането на точния имот – за това не е трудно да се досети човек. Резултатите показват, че тези, които търсят имот, най-високо ценят стойността на богатия избор от оферти и на познанията на професионалните агенти за пазара.

• Помощ при преговарянето за цената – голяма част от купувачите осъзнават колко е важно да получат професионална помощ в преговорите за цената от техния агент. Причините за това може да са липса на знания в сферата на недвижимите имоти, но по-често това е желанието на купувача да има надежден и компетентен посредник при сделката.

• Помощ при оформянето на документите – тези, които са решили да купят имот, имат нужда от помощ при оформянето на документацията и от някой, който да ги напътства и да им обясни подробностите, сроковете, както и правата и задълженията на страните по сделката.

• Помощ в намирането на финансиране за покупката на имот – с увеличаването на интереса и възможностите за ипотечното кредитиране нараства и необходимостта купувачът да получи професионална и персонална информация и съвет за най-изгодния кредитен продукт. Купувачите ценят професионалните агенции за недвижими имоти, които дори предлагат съдействие за придвижване на необходимите документи за отпускане на ипотечен кредит.

Това са едни от основните неща, които търси купувачът, но могат да се добавят още няколко, които също се смятат за неизменна част от процеса на търсене и закупуване на имот.

• Богат избор от оферти - Това е нещо задължително, като по-големият списък с оферти на недвижими имоти предполага по-голяма агенция за недвижими имоти, с повече опит и по-широка партньорска мрежа. Професионалните агенти предоставят услугата намиране на имот по зададени от купувача критерии. Това спестява на купувача доста време и усилия за намирането на правилния имот.

• Бърз отговор на запитване от клиента. В ерата на интернет е лесно да се намери недвижим имот в мрежата. Това, което клиентите търсят, е популярен сайт, в които търсеният имот се намира лесно и е възможно най-добре описан. След като интересът на клиента е спечелен, следва запитване за допълнителна информация. И тук идва важният момент – бързината на отговора. Отговорът на всякакви въпроси относно покупката следва да е бърз и изчерпателен. Така се спестява време и шансът да се изпусне подходящ имот поради динамиката на пазара става минимален.

• Допълнителният елемент. Използването на агенция за недвижими имоти има още едно необоримо преимущество – клиентът получава всички услуги на едно място. Добрата агенция ще предложи обслужване от А до Я. Като освен основните елементи ще включи и допълнителни детайли, които допълват процеса. Този допълнителен елемент може да е редовна информация за хода на строителните дейности (при купуване на имот „на зелено”), различни промоции (намаления, гарантиран наем), както и предоставяне на екип от професионални строители и майстори, които да направят исканите промени в новозакупения имот.

Използването на професионална агенция за недвижими имоти пести време, нерви, а много често и пари. Често потенциалните купувачи остават с погрешното впечатление, че купуването на имот чрез агенция е много по-скъпо, отколкото ако имотът се купи директно от продавача. Това не е така, особено ако се обърне внимание на рисковете при купуването на имота директно от продавача – липса на достатъчно информация за имота и за самия процес на купуване, а ако купувачът остане неудовлетворен няма към кого да се обърне за съвет и помощ.


Ако имате въпроси, моля свържете се с нас.

---
Авторски права: 2008 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2008.


  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище тук!
Вижте още

Изпратете запитване