Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Жилищата са между 5 и 10 бона по-скъпи

2015-10-16   |  Новинар, бр. 243, 16.10.15

С около 5000 до 10 000 лв. по-скъпи са апартаментите в София през първите 9 месеца на тази година, сравнено с цените за същия период през 2014 г. Средната цена сега на жилища в столицата е 781 евро на квадрат, отчитат брокерските компании, като година по-рано е била 738 евро.

Което означава, че едно жилище от около 60 квадрата ще струва с около 5000 лв. повече.

Въпреки скока, а може би именно заради него продажбите в София са нараснали с 20%. Това сочат данни на Агенцията по вписванията. Според тях средната обща цена на закупените апартаменти в София за периода юли–септември е 66 500 евро.

Очертава се и една друга тенденция, а именно да се купуват двустайни апартаменти. Въпреки че повечето купувачи започват търсенето на пазара с искане за по-големи жилища, те се примиряват с цените и накрая си купуват по-малките. Сделките с двустайни апартаменти са около 60 на сто от всички продадени имоти.

Най-атрактивни са тухлените жилища, като апартаментите от втори до четвърти етаж са най-предпочитани. Най-търсени са имотите в центъра и южните квартали.

Има интерес към квартали като „Витоша“, „Студентски град“ и „Манастирски ливади“, където има предлагане на ново строителство на цени в диапазона 650-750 евро на квадрат. Най-скъпо за поредно тримесечие се продават имотите в центъра и в "Лозенец". Там вървят около 1100-1200 евро на квадрат.

  прочети повече статии

Сподели
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още
Къщите на село продължават да са хит!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване