Покупка на недвижим имот с ипотечен кредит

Ипотечни кредити при изгодни условияЗа ваше улеснение BULGARIAN PROPERTIES създаде през 2006 г. звено в рамките на компанията, което е специализирано в предлагане на ипотечни кредити при най-изгодни условия спрямо конкретния клиент и имот, който той закупува. Ние работим с всички големи банки в България и познаваме в детайли техните условия за жилищно кредитиране. Обърнете се към нас, ние ще ви посъветваме и ще ви намерим най-добрия кредитен продукт, при това напълно безплатно!

За подробна информация, изпратете ни имейл или се обадете на тел. 02 9 11 50.

Ние ще ви съдействаме със съвет, консултация, организация на необходимите документи за отпускане на ипотечен кредит. Вие само трябва да изберете желания от вас имот!

Необходими документи за сключване на договор за ипотека:
• Нотариален акт;
• Предварителен договор;
• Данъчна оценка на имота;
• Удостоверение за тежести;
• Документи за доказване на дохода

BULGARIAN PROPERTIES ще ви осигури безплатно съдействие при кандидатстване, одобрение и усвояване на ипотечен кредит за покупка на имот. Ще ви консултираме за възможните варианти за кредитиране, условия на различните финансови институции, информация относно стойността на кредита спрямо цената на имота, документите, необходими за кандидатстване и др. Нашите услуги по съдействие за получаване на кредит са безплатни, но имайте пред вид, че банките начисляват такси за кандидатстване и отпускане на кредит, които се определят от всяка една финансова институция.

Примерни разходи по получаване на ипотечен кредит:
• Tакса за кандидатстване за кредит - 50 лв.;
• Tакса за експертна оценка на имота - в зависимост от вида на имота и срока за изготвянето на оценката (за апартамент средно около 110 лв., за къща - 150 лв.);
• Нотариални такси;
• Лихвения процент по кредита;
• Банкова такса за усвояване на кредита.

Форма за запитване
Ако желаете да кандидатствате за ипотечен кредит, моля попълнете тази форма за заявка.

ИНФОРМАЦИЯ И ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ:

Може ли да се вземе ипотечен кредит за всеки тип имот?

През последните няколко години банките въведоха по-сериозни изисквания към клиентите при отпускането на ипотечни заеми и завишиха критериите за отпускане на кредити. Основно изискване на банките е имотът да бъде завършен (с Акт 15 или Акт 16). Финансиране на по-ранен етап не е възможно. От голямо значение е и локацията на имота. Имотите в големите градове са много атрактивни за инвеститорите и съответно за банките и затова за този тип имоти има по-голяма възможност да се вземе кредит.

Какъв е процентът на самоучастие?

Спрямо периода на бум преди кризата самоучастието на кредитополучателите се е увеличило. Финансиране на 100% от цената на имота вече не е възможно. Сега финансирането е до 80% от оценката на имота. Има изискване и относно размера на месечните вноски по кредита спрямо дохода.

Какви ипотечни кредити предлага ОББ?

В изпълнение на стратегията за водеща роля на българския ипотечен пазар, ОББ АД въведе нови още по-конкурентни условия за ипотечен кредит за закупуване на жилищен имот :

• Лихвеният процент на стандартния ипотечен кредит за покупка в лева - 8.25%
• Лихвеният процент на ипотечен кредит за покупка за клиенти с превод на работна заплата и заплащане на комунални услуги в ОББ в лева - 6.50%
• Лихвен процент на ипотечен кредит за покупка за клиенти с превод на работна заплата и заплащане на комунални услуги в ОББ в евро - 6.50%
Висок процент на финансиране – до 85% в лева и 80% в евро от оценката на имота за градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Сливен, Добрич, Шумен и Русе
• висок максимален размер на кредита до 500 000 лева или 250 000 евро
• дълъг срок на изплащане до 35 години
• кандидатстване за предварително одобрение
• възможност за включване в застрахователна програма „Защита на дома и семейството с комплексно покритие Имущество и Живот”

Освен съдействие за ипотечно кредитиране, ние предлагаме и пълно съдействие за застраховане на имота. Други финансови услуги също могат да бъдат организирани по заявка от ваша страна.

Вижте актуалните условия по ипотечните кредити на банките в България

Покупка на недвижим имот с ипотечен кредит

Нов закон дава повече защита на кредитополучатели

BULGARIAN PROPERTIES съветват: бъдете внимателни при капарирането на имот

Преференциални лихвени нива на ОББ за новата им оферта „Първо жилище”

Новите стари оферти за ипотечни кредити

Коментари от клиенти
Избрах БП от много други компании основно заради смислената и подробна информация за имоти. Писах на ...
Високо ценя целия процес на сътрудничество, помощ и подкрепа, оказана ми от офисите на Bulgarian ...
Благодаря за перфектната работа на брокера Стефан Абанозов! Не случайно е определен от ...
Най-продаваният комплекс в София!
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Вижте най-актуалните пазарни тенденции и средни цени на имотите в София и страната!
София Норт Парк е най-изгодното ни предложение - ново строителство до метростанция и на метри от Северния парк!
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Последни Новини
До 10% ще нараснат цените на жилищата в София през 2018 г.

11/Юни/2018
Александра Сотирова, economic.bg

Експертите казват, че имотният пазар в София излезе от стихията, в която беше влязъл през последните две години и през 2018 г. вече се усеща успокояването му. Динамиката обаче остава. Цените на жилищата не растат главоломно, а има леко забавяне. За трендовете в сектора, какво да очакваме до края на 2018 г. и ще промени ли GDPR и имотните компании разговаряхме с Полина Стойкова, изпълнителен директ... прочети повече

Последни регионални новини
Ж.к. Младост 4 е атрактивен

11/Април/2018
Труд, 10.04.16, с. 20

Най-много закупени жилища през 4-тото тримесечие на миналата година има в столичните квартали Кръстова вада, Студентски град и Витоша с приблизително равен дял на продажбите в тях, сочат данни на Bulgarian Properties.

Имотите в Младост 4 бяха изключително търсени, но поради ограничено предлагане, особено на двустайни жилища, сделките там бяха отложени в изчакване на повече и по-доб... прочети повече

Знаете ли, че?
Нови девет онлайн услуги в имотния регистър

20/Март/2018
Труд, 20.03.18, с.3

Нови девет онлайн услуги ще премахнат административната тежест в имотния регистър. От средата на 2019 г. ще можем да плащаме за услуги на регистъра изцяло електронно, без да са нужни сканирани документи, както в момента.

Агенцията по вписванията ще ни известява с емейл за промени в па... прочети повече