Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Полина Стойкова и Михаил Чобанов на Форум Реал 2021

2021-04-07   |  BULGARIAN PROPERTIES

BULGARIAN PROPERTIES взе участие във Форум Реал - най-големият форум за недвижими имоти, инвестиции, строителство и иновации.



Основателят и собственик на BULGARIAN PROPERTIES Михаил Чобанов и изпълнителният директор на компанията Полина Стойкова MRICS бяха поканени за пореден път да бъдат специални гост-лектори на това мащабно събитие, на което присъстваха над 5000 човека.

Полина Стойкова участва в панела на тема: "Новите жилищни проекти и бъдещите стратегии на компаниите в бранша? Как се променят цените на различните типове жилищни имоти в условията на Ковид-19?", който успя да обхване мненията на представители на компании за недвижими имоти, както и на архитекти, строителни предприемачи и браншови организации.



Полина Стойкова сподели, че тенденциите за активно търсене и позитивно развитие на имотния пазар от края на 2020 г. продължават и през първото тримесечие на 2021 г. Първите данни, които излизат за тримесечието, показват, че ръстът на цените в големите градове продължава да поддържа темп от 2-5% на годишна база, а обемите от продажби се увеличават и спрямо миналата година, когато удари пандемията, и спрямо 2019 г., която също беше много успешна за жилищния пазар.

На въпрос дали има балон на пазара Полина Стойкова категорично заяви, че такъв няма. Това ясно се вижда от данните за движените на цените през второто десетилетие, когато те са нараснали с 40% в сравнение с първото десетилетие, когато ръстовете достигнаха и надвишиха 200%. Наред с това, доходите на населенито нарастват повече от двойно през последните 10 години и това прави жилищата много по-достъпни от преди.



Участниците се обединиха около тезата, че жилищният пазар има положителна перспектива за развитие. Налично е много по-ясно разграничение на имотите според техните качества и дори съседни имоти могат да бъдат с много различни цени в зависимост от конкретните си параметри. Така че цените на имотите при обявяването им за продажба трябва да се определят много по-внимателно, а не просто на квадратен метър.

Изводът на участниците за 2020 г. е, че тя беше много полезна за потребителите от гледна точка на внасянето на позитивни промени и при проектирането, и при реализацията на новите проекти, както и при техния маркетинг, възможност за виртуални огледи и подпис на документи от разстояние.



Михаил Чобанов взе участие в заключителния панел на форума - "Жилищният пазар и очакванията на бранша как ще се промени през следващите години?".

Той сподели, че пандемията е довела до над 20% ръст на сделките със селски имоти и интересът продължава да е голям. Има засилен интерес към комплексите в покрайнините на София, но те са извън възможностите на масовия потребител и именно затова на преден план излиза търсенето на по-големи, 4-стайни апартаменти и апартаменти на партер с двор.

"Мисля, че вече сме достигнали зрялост в развитието на пазара и промяната към по-добро в бъдеще следва да дойде от по-добра съвместна работа между инвеститори, строители, консултанти, архитекти и агенции - всеки, специализиран в своята сфера. Имаме успешни примери, които доказват ползата за всички участници и най-вече за клиентите и това неизбежно би следвало да бъде следваща стъпка в развитието на имотния пазар", обобщи очакванията за развитието на жилищния пазар в следващите години Михаил Чобанов.

И допълни: "В бъдеще все по-важни ще бъдат стриктното спазване на проектните решения;,спазването на технология в строителния процес. В проектирането може да се каже, че е нова тенденция максималното съобразяване на проектните решения спрямо конкретните изисвания на дадена зона, група клиенти и въобще индивидуализиране на проекта."

----

❗ 🏗 🏢 BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство и имаме доказани резултати в реализацията на не един проект - от проектирането до продажбата и на последното жилище в него. Вижте повече за успеха в продажбите на AMur Residence

Михаил Чобанов и целият екип на компанията са на линия за въпроси и консултации с цел включването и на вашия проект в нашето портфолио от сгради и комплекси ново строителство в София и страната.

📲 0886 033 033

  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване