Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Коронакризата имаше оздравителен ефект върху имотния пазар

2020-05-22   |  BULGARIAN PROPERTIES

"Не е ясно дали ще има скоро лекарство за коронавируса, но самата пандемия стана лекарство за пазара на недвижими имоти и накара всички да се замислят:

• Строителите да внимават с ценообразуването и с проектирането на новите си проекти
• Банките да имат по-високи изисквания към своите кредитополучатели
• Собствениците да осмислят добре на каква цена продават своите имоти и да станат по-гъвкави и склонни към преговори
• Купувачите да преценят по добре възможностите си

Допълнителен положителен ефект идва и от нарастването на интереса към имоти не само в големите градове, но и в цялата страна. Всичко това ще подпомогне по-балансираното развитие на пазара и на регионите като цяло."

Това каза изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова по време на онлайн дискусия за имотния пазар и икономиката, организирана от НСНИ с участието на водещи икономисти, анализатори и имотни експерти.

И допълни: "Животът се рестартира и може би спадът, който ще отчетем в икономическия растеж и други показатели ще се дължи на паузата, през която преминахме, която реално направи така, че през 2020 г. ще имаме само 10 активни месеца вместо 12. Най-оптимистичната прогноза е, че ще можем да навакваме това забавяне."

България има реален шанс да се превърне в топ дестинация за туризъм, инвестиции в имоти, пътувания и бизнес.

Към момента отчитаме сериозен ръст на интереса към къщи на село, както и към ваканционни имоти в морските и планинските курорти. С оглед на желанието на хората да са на зелено, на открито, на собствено пространство и да не зависят от хотелски резервации, ние сме оптимисти за развитието на ваканционния сегмент от имотния пазар, където в момента има отлични цени и богат избор от имоти.

Участниците в дискусията се обединиха около позитивни очаквания и перспективи за пазара на недвижими имоти като цяло, а инвестицията в недвижим имот се очаква да остане една от най-стабилните и предпочитани за българите.

Вижте видео запис на цялата дискусия тук:



  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още

Изпратете запитване