Глобалната агенция, която има офис в квартала

2014-11-18

Или защо BULGARIAN PROPERTIES отвори нов офис в София, каква е визията на компанията и какви цели си поставяме?

На въпросите отговаря изпълнителният директор на компанията - Полина Стойкова:

Имотният пазар през тази година навлезе в нов етап от своето развитие - спадът на цените приключи, продажбите се увеличават и ние решихме, че именно сега, в началото на този нов етап, е много подходящ момент да увеличим клоновата си мрежа в София.

Софият е градът с най-голям и най-динамичен имотен пазар, пазар който задава тенденциите за цялата страна и който има голям потенциал за развитие в следващите години. Но не това е основният мотив за откриването на нов офис в София.

Ние сме агенция, която е вече от почти 12 години на пазара и от ден първи на съществуването си сме изключително силно ориентирани към онлайн присъствието и онлайн рекламата на имоти - нещо, което колкото и да изглежда нормално в днешно време, не беше така през 2003 г. Може би изглежда странно, че във времена, когато бизнесът се мести онлайн и все повече услуги се предлагат изцяло онлайн, ние като агенция, която е лидер и един от основоположниците на имотните услуги в уеб пространството, решаваме да открием нов офис.

Всъщност, ние дълго време имахме дилемата дали да разчитаме повече на онлайн присъствие или да развием клонова мрежа в кварталите в София. В крайна сметка достигнахме до извода, че BULGARIAN PROPERTIES най-добре ще се развие чрез комбинация от двете и че именно агенция с нашия опит и компетенции може най-добре да реализира тази концепция.

Стратегията ни е да съчетаем по качествено нов начин иновативните онлайн брокерски услуги с физическото присъствие на офисите ни на местно ниво, за да бъдем агенцията от бъдещето, която има офис в квартала.

Това ще бъде едно голямо предизвикателство за нас, но сме уверени, че ще се справим. Надяваме се новият ни офис на ул. Твърдишки проход, а и всички останали наши офиси в София и страната да се превърнат в неразделна и добре интегрирана част от местното обществено пространство.

Интересното е, че през годините ние се развиваме някак обратно на естествените бизнес процеси и винаги сме правили нещата по трудния начин. Вместо да тръгнем от офис в града и да разширяваме мрежата си в други градове, ние стартирахме дейност в онлайн пространството, като бързо след това отворихме едновременно офиси в много градове и курорти, успяме да покрием територията на цялата страна и едновременно с това развихме международна мрежа от офиси и партньорства. Имаше време в периода на бума, когато имахме офиси в почти всички населени места в страната, във всички курорти и в чужбина - Англия, Ирландия, Полша, Германия, Латвия, Словакия и др., а в офисите ни се говореха всякакви езици и услугите ни бяха адаптирани за очакванията на хора от различни националности.

С настъпването на кризата и отдръпването на западноевропейските купувачи се наложи да затворим някои офиси, да преосмислим стратегията и да търсим нови възможности. Така нарастващият интерес от страна на руски купувачи ни насочи към развитие на руския ни бизнес, адаптиране на всичките ни услуги за нуждите на руските купувачи. Отворихме офис в Москва през 2012 г. и вече години наред рекламираме имотите от цялата страна сред купувачи от целия свят, на различни езици и по начин, който да привлече интереса на хора с различна култура и ценности.

В този смисъл ние сме може би единствената толкова глобална българска имотна агенция, а сега амбицията ни е да се върнем към фундамента на брокерската дейност и да станем локалните имотни консултанти. И мисля, че клиентите ще оценят и ще подкрепят тази наша абиция, която е подплатена с богат опит и международно качество на предоставяните от нас услуги.

Вижте още за BULGARIAN PROPERTIES

Филм за компанията

Медиите за нас


  прочети повече статии

Сподели
Изгодни имоти в морските курорти
Купете собствен имот на морето и се радвайте на дългите и слънчеви летни дни! Атрактивни цени, започващи от 15 000 евро за обзаведено студио, които всеки може да си позволи. Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Изгодни имоти в Банско - най-добрите предложения само при нас!
Видяхте ли цените в Банско! Обзаведени студиа от 10 000 евро! Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който работи целогодишно. За собствено ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване