Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Михаил Чобанов на форума Шумът на парите: Има месеци, в които сделките са като през 2005-2008 г.

2021-06-03   |  BULGARIAN PROPERTIES


Заради пандемията жилищата се върнаха на мястото, което заслужават във фокуса на всички пазарни участници - и на предприемачите, и на клиентите. Затова имотният панел на форума "Шумът на парите" беше сред очакваните с голям интерес.

Ето какво сподели Михаил Чобанов:

"Има възстановяване на пазара. В момента статистиките, които ние имаме, са за покачване на цените между 2 и 5% и на възстановяване на обемите от сделки на нивата от преди пандемията. Даже има месеци, в които сделките са като през доброто старо време - 2005-2008 г."

Технологиите заемат все по-голямо място в нашето ежедневие. На въпрос как се развиха те и как може да се разгледа един имот отдалеч чрез виртуален оглед или видео - опции, които са са доста добре застъпени на сайта на BULGARIAN PROPERTIES, Михаил Чобанов насочи вниманието към факта, че BULGARIAN PROPERTIES винаги е била технологично ориентирана. Още през 2003 г. е имала собствен акаунт мениджър в Гугъл като един от големите рекламодатели в страната и е била давана за пример за успешен интернет бизнес в България.

Относно ваканционните имоти Михаил отбеляза, че отбелязваме засилен интерес и силен пазар в Боровец и другите планински курорти, както и силнен старт на летния сезон за морските имоти. Засили се тенденцията за покупка на собствен морски дом за сметка на желанието на хората да ползват хотелска услуга.

"Пандемията увеличи мерака на българина за собствен ваканционен дом. Старата мечта от времето на социализма за дом, вила и кола в момента важи с пълна сила по отношение на ваканционните имоти".



"Като агенция за недвижими имоти ние винаги сме имали достъп до 4-те основни групи купувачи на пазара на жилища, а именно хора от София, от провинцията, българи, живеещи в чужбина и чужденци. И аз съм много щастлив, че вече се появяват и още играчи на пазара, които играят важна роля.

На първо място това са банките, които са все по-активни на пазара и все по-често се случва, когато строителен предприемач отиде да търси финансиране за проект, банката да постави изискване BULGARIAN PROPERTIES или друг консултант да се включи активно в проекта, за да подпомогне продажбите и да добави стойност в реализацията на проекта.

И на следващо място това са новите финансиращи компании, които изкупуват жилища и предлагат гъвкави и иновативни начини за финансиране на жилищния пазар."

Вижте видео от панел недвижими имоти:



Вижте как допринасяме за успеха на поверените ни обекти ново строителство:



Доверете ни имот за продажба или под наем! Пуснете обява тук или се свържете с нас на 0886 033 033.

Вижте нашите обяви в София

Вижте нашите оферти с наличен виртуален оглед

Вземете онлайн оценка на имот

  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване