Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Полина Стойкова MRICS беше гост-лектор на уебинар, организиран от ОББ

2022-02-25   |  BULGARIAN PROPERTIES



Изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова MRICS, топ банкерът Борислав Гостев от ОББ и Месут Козумали - мениджър продажби в Артекс взеха участие в уебинар, организиран от ОББ на тема: "Ще има ли скок в цените на имотите и лихвите по кредити през 2022?".

На виртуалното събитие присъстваха над 500 човека по специална покана на ОББ. Сред тях баха мениджъри на високо ниво, представители на местни и международни финансови институции, IT специалисти и други висококвалифицирани специалисти от различни сфери на икономиката. Те бяха изключително активни и задаваха своите въпроси в реално време.

Заедно с доказани експерти в областта на недвижимите имоти - банкерът Борислав Гостев от ОББ и Месут Козумали - мениджър продажби в Артекс - бяха обсъдени актуални теми на жилищния пазар, някои от които бяха: “На какво се дължи ръстът на броя сделки?”, Какво промени пандемията през изминалата година - какви са тенденциите към днешна дата?”.

Ето какво очерта Полина Стойкова като основни тенденции:

“През изминалата година беше отбелязан ръст на цените на жилищата в София с около 10%. Достигаме, дори подминаваме цените от предходния пик през 2008 г. Към днешна дата търсенето на жилища все още надвишава предлагането, което от своя страна определя пазара, като много активен."

“По време на пандемията вниманието на хората бе насочено към подобряване на качеството на живот и обитаването на качествена среда, в по-големи и светли жилища.”

“След пандемията започна тренд за търсене на по-просторни жилища - тристайни и четиристайни. Това се дължи на нуждата от допълнително пространство, което да бъде обособено като работно (кабинет).”

Полина Стойкова насочи вниманието към факта, че BULGARIAN PROPERTIES винаги следи отблизо тенденциите на пазара и ги разглежда в дълбочина.

На въпрос, зададен от зрителите на уебинара, относно цените и има ли балон, Полина Стойкова коментира: “Краткият отговор е, не, няма. Трябва да гледаме на пазара, като съвкупност от много фактори. Банковото кредитиране е основният фактор, който кара цените на жилищата да нарастват.”



Важен измерител, който показва, че няма балон в момента е достъпността на жилищата за покупка. Полина Стойкова отбелязва, че в сравнение с 2008 г., когато са били необходими повече от 3 средни месечни заплати за покупка на 1 кв.м. в София, сега това съотношение е 1.2 - малко над 1 заплата е нужна за закупуване на кв.м. жилищна площ в столицата.

В обобщение на дискусията, участниците заключиха , че през следващите години имотният пазар ще се движи в положителна посока.



Топ жилищните проекти в София

По време на уебинара гостите показаха някои от своите топ обекти за продажба в София. От името на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова показа два от най-хитовите района - тоиз на Кръстова вада и на широк център и топ сградите, които в момента се продават там.

Кръстова вада

Това е един от най-бързо развиващите се райони на София, а комплекс Vitosha View, който е ексклузивен на BULGARIAN PROPERTIES и който успешно маркетираме и развиваме от 2015 г., се превърна в истинска емблема на квартала. В момента в продажба е поредната фаза от комплекса - сгради G.

Разгледайте Vitosha View тук

Друг комплекс, който впечатлява с модерна визия, мащаб и много добро местоположение на бул. Черни връх е новият ексклузивен комплекс в портфолиото на BULGARIAN PROPERTIES - AURA. 5 жилищни и една офис сграда с общ двор, много простор и изтънчена визия - всичко това вече може да бъде разгледано на нашия сайт и да направите своя избор. Строителството започна.

Разгледайте AURA тук



Широк център

Това е една от горещите зони за развитие на София, тъй като е в непосредствена близост до топ центъра на града и има предимството на това да бъде много добре развита, с налична инфраструктура, широк булевард (Сливница), всякакъв транспорт, училища, детски градини и т.н.

Тук на изключителен интерес се радват ексклузивните за BULGARIAN PROPERTIES сгради Кенар Резидънс и AMur Homes.

Вижте всички наши оферти ново строителство в София


  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Изпратете запитване