Съветите на един опитен собственик на ваканционен имот

2019-08-12

Винаги се радваме, когато получаваме обратна връзка от нашите клиенти и те споделят личния си опит от придобиване на недвижими имоти и живот в България! Марат, който живее в комплекс Tarsis Club & SPA, споделя своята история при покупката на апартамент в Слънчев бряг, вижте неговите съвети.

Комплексът Tarsis (Tarsis Club & SPA, Слънчев бряг, България) първоначално е бил планиран, проектиран и изграден като курортен комплекс от клубен тип за уютно и комфортно настаняване за собственици, насочен предимно към семейства с деца.

Разполага с 6 сгради с апартаменти, отговарящи на всеки вкус и бюджет - от стандартни и евтини до VIP луксозни апартаменти. Голяма, добре оборудвана и красиво оформена паркова зона със собствена инфраструктура, където всеки ще открие нещо по свой вкус. Поддръжката на комплекса е организирана на много високо ниво.

Има почти всичко, което съвременните комплекси от този тип притежават. Когато почиващите от съседните хотели разберат, че сте от Тарсис, те с удоволствие казват: „Е, да, разбира се. При вас е отлично!” И наистина е прекрасно, особено за деца. За това повечето собственици са закупили апартаменти тук, за да могат по-късно да „изпращат“ децата с бабите си тук за цялото лято. Е, разбира се, с удоволствие идваме и сами. Почти всички обзавеждат апартаментите си като за себе си, по свой вкус - получавате втори дом (или, ако желаете, великолепна лятна резиденция от апартаментен тип, край морето). Децата тук наистина се чувстват добре и удобно (не като в града). В игрите бързо намират нови приятели. И дори след като пораснат, те идват отново тук, за да си спомнят детството. И възрастните също: те се срещат, прегръщайки се радостно, си тръгват със сълзи на очи.

Климатът в България, за разлика от много други морски курорти, е по-мек и комфортен. А храните са по-естествени, особено ако са местни и сезонни. В крайна сметка България е селскостопанска страна. Като цяло всичко е страхотно. Но като опитен собственик искам да дам на новите потенциални купувачи някои съвети, базирани и на моя собствен опит. Тъй като офертите са безкрайни, всеки се хвърля да хвали своето. Особено в началото можете лесно да се изгубите в изобилието обяви.

Първо - потърсете комплекси с голяма и добре оборудвана паркова среда. Особено ако ще почивате с деца. Предвид високата цена на земята в курортната зона - това е рядкост. Много строители спестяват от това, опитвайки се да печелят пари, като продават само самите апартаменти. Второ, ако бюджетът позволява, не търсете евтиното. Евтиното е евтино, за което вероятно си има причина. В крайна сметка, купувате обект за дълговременно ползване, следователно, нека е малко по-скъпо, но се опитайте веднага да вземете за себе си нещо наистина достойно, за да не съжалявате. Познавам мнозина, които впоследствие останаха разочаровани, че имотът им е или малък, или с неудобно разпределение, или има нещо друго, което не им подхожда.

Не пренебрегвайте препродажбите. Понякога има много добри варианти. След малки допълнителни разходи за допълнително оборудване и комфортно обзавеждане, може да получите точно това, за което сте мечтали.

Уважаеми потенциални купувачи! Подхождайте към покупката на имот премислено и отговорно. Обмислете всичко, до най-малките детайли. И не се колебайте да изисквате от брокерите да ви показват всички варианти. И аз ви пожелавам да получите точно това, което по-късно бихте могли да наречете свой втори и истински роден дом, където с удоволствие да се връщате.

Успех! Ще се радвам, ако съветите ми са ви били от полза.

Разгледайте нашите оферти в Слънчев бряг


  прочети повече статии

Сподели
Изгодни имоти в морските курорти
Купете собствен имот на морето и се радвайте на дългите и слънчеви летни дни! Атрактивни цени, започващи от 15 000 евро за обзаведено студио, които всеки може да си позволи. Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Изгодни имоти в морските курорти
Купете собствен имот на морето и се радвайте на дългите и слънчеви летни дни! Атрактивни цени, започващи от 15 000 евро за обзаведено студио, които всеки може да си позволи. Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване