Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

TV7: 10% повече продадени жилища през 2014 г.

2015-01-05   |  www.news7.bg, 03.01.2015

Телевизия TV7 излъчи репортаж на тема "Имотът като инвестиция". По темата своето мнение даде Изпълнителния директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова.

Купувачите се завърнаха на имотния пазар. 10% повече продажби на жилища отчитат брокерите през 2014 г. Трайно се повишава и броят на сделките в средния клас имоти - с цена от 60 до 100 хил. евро. Причината е, че част от купувачите търсят по-добри възможности за инвестиция на спестяванията си.

В София всяка десета сделка е за имот с цена над 100-120 хил. евро. Става въпрос за качествено построени нови апартаменти с 2 или 3 спални в централните и южни райони на столицата. В една от сградите жилищата се продават от един инвеститор заедно с наемателите.

Заради тази възможност за гарантиран доход още при покупката, половината от жилищата в луксозната сграда с цени от 1100 евро за квадрат, са продадени за половин година. Брокерите изчисляват при такива сделки може да се осигури доходност от 5% годишно - почти два пъти повече в сравнение с лихвите по депозитите в банките.

По правило луксозния сегмент на жилищния пазар заема около 5% от продажбите през годината. През 2014 г. обаче продажбите в средния и високия клас се удвояват. Затова повлия и банковата криза през миналата година.

Очаква се ефектът от "преливане" на спестявания към имотния пазар да се усети още по-силно през първите три месеца на тази година, когато ще бъдат завършени много от започнатите в последните месеци сделки.

Гледайте репортажа, излъчен в новините по TV7.



Вижте най-новите ни оферти от София

Получаване на предварително одобрение за кредит

  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване