Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

32 000 евро средно за жилище в морски курорт

2014-05-20   |  Телеграф,19.05.14,

Сделките в морските курорти у нас се сключват на средна цена от 32 000 евро, сочи проучване на пазара на BULGARIAN PROPERTIES.

Почти всички покупки стават с налични средства и много рядко се теглят ипотечни кредити. Не бива да се забравя и фактът, че банките все още гледат малко по-скептично към финансирането на покупки на ваканционни имоти. Купувачите търсят главно имоти за собствено ползване и даже много от тях предпочитат да не отдават имотите си. Това важи за руските и българските купувачи.

Британците обаче търсят доходност и питат каква е тя и тъй като доходността е ниска, те все още се въздържат от покупка тук, тъй като други европейски ваканционни пазари й предлагат доста по-добра доходност. Все пак трябва да се вземе предвид и че имотите в България са на доста по-изгодни цени от тези в други държави и макар да не предлагат добра доходност, са най-достъпни за голям кръг от потенциални купувачи. Според анализа в последните месеци се усеща известно засилване на интереса и към луксозни имоти на първа линия на морето основно на юг от Бургас - в Лозенец и Созопол. Зачестиха продажбите на имоти над 100 000 евро. Около 80% от сделките с ваканционни имоти по морето се сключват с руснаци, като интересът е особено голям към Варна и Бургас. По Черноморието се търсят най-вече апартаменти за покупка, но има и интерес към къщи близо до морето, в добро състояние, готови за ползване.

Според брокерите от агенцията засега няма пряка връзка между кризата в Украйна и покупките на имоти в България от страна на руснаци. Все пак има известно колебание и изчакване от тяхна страна, породено от различни фактори. Прогнозата е, че пазарът в морските ни селища и курорти ще продължава да е ясно фокусиран в две направления: руския интерес към морето и отчасти към селските имоти близо до брега. Очаква се и все повече руснаци да предпочитат да наемат жилище. Много от тях искат първо да живеят на квартира у нас и след това да мислят за покупка.

Разгледайте нашите оферти на имоти в морски курорт

  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Изпратете запитване