МЕДИИТЕ ЗА НАС

П. Стойкова: Англичаните са забравили и лошото, и самите нас

http://profit.bg/

„Машината отново се е завъртяла. Клиентите страшно много се интересуват от покупка на ваканционни имоти в чужбина. Основен хит са главно Испания, Франция и Португалия, но хората просто не се сещат за България“, това са впечатленията на Полина Стойкова, изпълнителен директор на Бългериан Пропертис, от посещението й на специализирани изложения за имоти в Лондон и Манчестър.

„На първото изложение в Манчестър се бяхме подготвили да отговаряме на неудобни въпроси от недоволни купувачи, които възмездяват негативните представи за България. Но всъщност почти нямаше такива. Единични случаи на фона на десетките хора, пристъпващи към щанда. Това веднага трябва да ни накара да се замислим колко много работа има, за да успеем да върнем България там, където беше през 2004-2005 година“, отбеляза експертът по време на форума „Шумът на парите“.

Стойкова смята, че това трябва да се превърне в една национална задача, тъй като не е по силите на една-две компании. „Има огромен потенциал, защото англичаните имат страшно позитивно отношение към страната. Няма някакви спомени от миналото, които да ни пречат. Има хора, които са идвали тук през 80-90-те години на 20 век и си спомнят добри неща.

Освен това цените в България са основен фактор. Няма друга страна в Европа, която да бъде конкурентна на страната ни по цена на имотите“, оптимистична е Полина Стойкова. Имотният експерт отчете, че последствията от негативизма към Русия и отдръпването на купувачите вече се преодоляват. „Процесът е стопиран и има възвръщане на интереса на купувачите, стимулиран от наближаването на летния сезон. Има огромен потенциал за ръст на интереса от Англия и други европейски страни“, допълни Стойкова.

Експертът подчерта, че пазарът на ваканционни имоти и туризмът вървят ръка за ръка и че трябва да има целенасочена работа с цел популяризиране на страната. След изложенията в Манчестър и Лондон Стойкова е изненадана от връщането на темата за доходност от ваканционния имот толкова рано след кризата. Тя отбеляза, че тук проличава един от минусите на българския имотен пазар. Испански фирми са предлагали имоти с определена доходност от инвестицията, нещо, което българските фирми при ниските наемни цени на имотите, не могат да предложат достатъчно конкурентно.

Ако беше кмет на София, Полина Стойкова би поработила върху естетическия вид на столицата. Този любопитен въпрос й бе зададен от водещия на панела Иван Велков, член на УС на ФИАБЦИ и БГФМА.

Вижте нашите оферти ново строителство в София

Най-новите ни имоти в София

Апартаменти ново строителство в цялата страна


  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Бих искал да благодаря на Виктор Вучелийски и неговия екип за продажбата на нашия апартамент във ...
От няколко месеца съм клиент на Bulgarian Properties. Свързах се с брокер г-н Стилиян Георгиев, ...
Аз съм изключително доволен от работата на Ива Атанасова от офиса на Bulgarian Propierties в ...
Луксозен комплекс на ул. Мур до бул. България
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Последни Новини
В нови сгради купуват първо двустайните

19/Март/2019
Катерина Ковачева, Труд, 19.03.2019

Наличните двустайни апартаменти в сградите ново строителство се изчерпват най-бързо. През 2018 г. двустайните имат най-голям дял от закупените жилища като в София те формират около 65% от общия обем на сделките. 25% от закупените жилища са тристайни, а едностайните са 8%, разказаха брокери на имоти.

Средният размер на апартаментите в София е 80 кв. метра. Според сметките на брокерит... прочети повече

Последни регионални новини
Фестивал в Банско показва 10 премиерни филма за ски, сноуборд и зимни приключения

21/Февруари/2019
http://bnr.bg

10 премиерни филма за ски, сноуборд и зимни приключения ще бъдат представени на зимната кинопанорама в Банско, която започва тази вечер. Събитието съвпада и със кръговете от световната купа по ски, които стартират утре. Така любителите на зимните спортове и на световното кино ще могат да съчетаят планината с киносалона, сподели директорът на международния фестивал за планинарско кино Натали Пет... прочети повече

Знаете ли, че?
Поръчител за заем отговаря и сам за цялата сума

28/Януари/2019
в. Сега, 26.01.2019, стр. 41

Законовите разпоредби за поръчителството са главно в Закона за задълженията и договорите (ЗЗД). Там на него е отделено специално място - поръчителството като вид договор. Правилата се намират в раздела за обезпечения на вземанията и се приема като едно от основните подсигурявания при даването на пари... прочети повече