Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

В Банско е най-евтино за ваканционен имот

2012-07-11   |  Труд, 11.07.12

Цените на ваканционните имоти в Банско продължават да са на рекордно ниски нива и след първите шест месеца на тази година. В момента това е най-евтиният пазар за подобни жилища и в България, и в Европа. Това сочат данни на „Бългериан пропъртис".

Компанията следи индексите на офертните цени на апартаменти на няколко от активните пазари у нас. Макар че средните офертни цени в Банско в последния месец бележат слаб растеж и достигат 582 евро на квадратен метър, те остават с повече от 14 процента под нивата си от същия период на миналата година и с над 54 на сто под пиковите стойности от 2008 г.

В момента интересът е насочен главно към Черноморието. Ваканционният пазар в Слънчев бряг се възражда, главно заради активността на руските купувачи. Това е довело и до увеличаване на офертните цени в последните 12 месеца с близо 12 на сто.

Движение нагоре в първите шест месеца на годината има и в офертните цени на апартаменти в София. Въпреки че те все още остават с 3% по-ниски в сравнение с преди година и обемът на сделките не се е увеличил, това може да бъде положителен сигнал за пазара на жилищни имоти, казват от „Бългериан пропъртис". Но офертите в столицата все още са с 39,61% по-ниски в сравнение с времето на имотния бум.

Разгледайте всички наши оферти на имоти в Банско за продажба и под наем

  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Изпратете запитване