МЕДИИТЕ ЗА НАС

BBC Radio 4 за британците, живеещи в България

www.bbc.co.uk and junipertv.co.uk

Предаването „Brits Abroad“ по английското национално радио BBC Radio 4 на 24 юли 2015 бе посветено на България и как британците се местят да живеят в нашата страна, променяйки облика на българската провинция. Вижте какво споделиха изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES и участниците в предаването:

Safraz Manzoor се среща с британците, живеещи в България, за да чуе техните истории. Той говори с британските пенсионери, които са се преместили в български села, за да водят по-добър живот със своите британски пенсии. Те могат да си купят къща на цена по-ниска от стойността на кола втора употреба, тъй като по-младите българи изоставят домовете си в търсене на възможности в големите градове и други държави като Великобритания.

Safraz Manzoor интервюира и Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES - най-голямата компания за недвижими имоти в България. Полина Стойкова коментира: “60% от селските имоти са продадени на британци. С техните пенсии те могат да си позволят всичко, от което се нуждаят. В българските села всяко семейство отглежда зеленчуци и кокошки, сред тишина и спокойствие, като отпреди петдесет години. Времето сякаш е спряло. Хората много се радват на британците, идващи в България. Те винаги са готови да им помогнат."

Въпреки факта, че животът е труден за българите, те приветстват британците, признавайки ползите за селския живот и местната икономика, които носят новодошлите чужденци. Пенсионираните британците също имат полза от взаимното здравеопазването и когато Сали Рикард е диагностицирана с рак на гърдата цялото й лечението е безплатно, без списъци с чакащи.

В заключение Safraz Manzoor казва: "Докато изготвяхме тези предавания бях поразен от паралела между емигрантите, които идват във Великобритания и британците, които напускат своята страна. Всички те се местят в търсене на по-добър живот, поради икономически причини, любов или нови възможности. Може би най-важният урок, който научаваме от историите на британците в чужбина е, че никой не може да бъде обвиняван и критикуван за това, че иска да живее по-добър живот."

Чуйте цялото предаване тук

Разгледайте нашите имоти в района на Велико Търново

Разгледайте всички селски имоти в България


  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Наскоро отдадохме под наем два апартамента в гр. София. Благодарение на експедитивността, ...
Много съм доволен от посредническата услуга за продажба, която предлагат Bulgarian Properties. ...
През 2014 г. два пъти ми се наложи да ползвам услугите на агенция за недвижими имоти BULGARIAN ...
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Нов затворен комплекс с ниско застрояване и паркова среда! Модера Резидънс - където мечтите се превръщат в дом!
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Луксозен комплекс на ул. Мур до бул. България
Най-продаваният комплекс в София!
Последни Новини
Брокерите на месец юни на BULGARIAN PROPERTIES

05/Юни/2019
BULGARIAN PROPERTIES

На старта на Лято 2019 нека да видим кои са Брокерите на месец юни!

Повечето от тях са ви добре познати, тъй като са редовни победители в месечната ни класация. Това доказва техните изключителни умения и компетенции, както и способността им да продават успешно имотите на собствениците, които им се доверяват.

Ще запомним изминалия месец май с безброй радостни моменти в... прочети повече

Последни регионални новини
Стара Загора получи приза "Сигурен град"

11/Април/2019
http://bnr.bg

Стара Загора получи приз "Сигурен град" от дванадесетото издание на конкурса "Кой е най-добрият град за живеене в България", информират от пресцентъра на общината.

Градът получава отличието, защото е с най- малък брой пътнотранспортни произшествия през изминалата година, както и е сред първите по наложени санкции на пешеходци, пресичащи неправилно.

Отличието е било вр... прочети повече

Знаете ли, че?
Очаква се икономиката тази година да е малко по-добра от миналата

08/Май/2019
www.mediapool.bg, 07.05.2019

Европейската комисия очаква икономическият растеж у нас леко да се възстанови тази година и да достигне 3.3% на фона на отчетените 3.1% през 2018 г. Това става ясно от пролетната икономическа прогноза на комисията. За сравнение, прогнозата на българското правителство за 2019 г., която първоначално бе... прочети повече