BBC Radio 4 за британците, живеещи в България

2015-07-27

Предаването „Brits Abroad“ по английското национално радио BBC Radio 4 на 24 юли 2015 бе посветено на България и как британците се местят да живеят в нашата страна, променяйки облика на българската провинция. Вижте какво споделиха изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES и участниците в предаването:

Safraz Manzoor се среща с британците, живеещи в България, за да чуе техните истории. Той говори с британските пенсионери, които са се преместили в български села, за да водят по-добър живот със своите британски пенсии. Те могат да си купят къща на цена по-ниска от стойността на кола втора употреба, тъй като по-младите българи изоставят домовете си в търсене на възможности в големите градове и други държави като Великобритания.

Safraz Manzoor интервюира и Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES - най-голямата компания за недвижими имоти в България. Полина Стойкова коментира: “60% от селските имоти са продадени на британци. С техните пенсии те могат да си позволят всичко, от което се нуждаят. В българските села всяко семейство отглежда зеленчуци и кокошки, сред тишина и спокойствие, като отпреди петдесет години. Времето сякаш е спряло. Хората много се радват на британците, идващи в България. Те винаги са готови да им помогнат."

Въпреки факта, че животът е труден за българите, те приветстват британците, признавайки ползите за селския живот и местната икономика, които носят новодошлите чужденци. Пенсионираните британците също имат полза от взаимното здравеопазването и когато Сали Рикард е диагностицирана с рак на гърдата цялото й лечението е безплатно, без списъци с чакащи.

В заключение Safraz Manzoor казва: "Докато изготвяхме тези предавания бях поразен от паралела между емигрантите, които идват във Великобритания и британците, които напускат своята страна. Всички те се местят в търсене на по-добър живот, поради икономически причини, любов или нови възможности. Може би най-важният урок, който научаваме от историите на британците в чужбина е, че никой не може да бъде обвиняван и критикуван за това, че иска да живее по-добър живот."

Чуйте цялото предаване тук

Разгледайте нашите имоти в района на Велико Търново

Разгледайте всички селски имоти в България


  прочети повече статии

Споделете
Нова вълна морски оферти за Лято'2019!
Купете собствен имот на морето и се радвайте на дългите и слънчеви летни дни! Атрактивни цени, започващи от 15 000 евро за обзаведено студио, които всеки може да си позволи. Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function display_gdpr_fields() in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php:114 Stack trace: #0 /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/bulgaria-article.php(273): include() #1 {main} thrown in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php on line 114