Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Bulgarian Properties: Няма балон на жилищния пазар в София, не се очаква спад на цените

2019-11-15   |  Bloomberg TV

Не може да се говори за балон на жилищния пазар в София, тъй като в този цикъл той е движен от фундаментални фактори като заетост, доходи, лихвени проценти и пр. Това каза Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова на 14.11.2019 г.

„2019 г. донесе така чаканата стабилност и успокояване на цените в София“, отбеляза Стойкова. Тя поясни, че през тази година динамиката на пазара остава доста голяма, хората се интересуват от покупка.

„На фона на нарастващи доходи и стабилни цени достъпността на имотите за покупка се подобрява, а банковото кредитиране дава допълнителен тласък с ниски лихви по кредитите“.

Гостът посочи, че обичайно последното тримесечие от всяка година е най-силно за имотния пазар, като 2019 г. не прави изключение – активността нараства още от първите дни на октомври.

„Средната цена на квадратен метър в София за третото тримесечие на база реални сделки е 1088 евро за кв. м“, каза още Стойкова.

„Около 1000 евро за кв. м купувачите смятат за справедлива цена“.

Според експерта все още не може да се коментира спад на цените на имотите, тъй като няма никакви индикации за него на фона на икономическата обстановка. „Вече стана ясно, че не се очаква скорошно повишаване на лихвените проценти, по-показателно ще бъде да разглеждаме факторите от пазара на труда, как ще се движи нивото на безработицата“, поясни Стойкова.

Вижте видео с целия разговор и подробни данни за имотния пазар:



Вижте нашите топ оферти ново строителство в София

Всички оферти за продажба и наем в София


  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване