Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

BULGARIAN PROPERTIES за NOVA TV: Броят на сделките е скочил с 60%, а цените - с 15 на сто

2021-10-09


Наши клиенти и колегата ни от офис Велико Търново Симеон Карапенчев застанаха пред 🎥 камерите на NOVA TV, за да коментират бума в продажбите на селски имоти.

Официалните данни на НСИ сочат, че почти 100 000 души са се върнали да живеят на село през миналата година, а данните на BULGARIAN PROPERTIES показват, че цените на селските къщи растат и предлагането намалява. Симеон Карапенчев очаква тази тенденция да продължи в следващите години.



"Спрямо миналата година цените са нараснали с между 10 и 15%", казва Симеон. "Имаме реализирани сделки със селски къщи от 3 000 евро до 200 000 евро и нагоре. Най-търсените къщи в момента са между 40 000 и 50 000 евро, като предлагането е много малко", допълва той.

"Ако сме свикнали селската гледка да е оран на ниви и баби с бастуни, то ще трябва да се пречупим. И да не се учудваме на висшистите, насядали с лаптопи под сенките на овощните си градини", обобщава Виктория Бояджиева, автор на репортажа по NOVA.

От Асоциацията на българските села смятат, че тази тенденция ще продължи и след утихване на пандемията, като средно годишно около 50 000 - 70 000 души се очаква да се завръщат на село и да сменят начина си на живот.

Вижте във видеото целия репотаж и разгледайте възможностите да станете собственик на къща на село, където ще можете да отворите книга на двора, да работите и учите от дистанция и да се наслаждавате на по-бавния живот близо до природата.

🌐👉 Разгледайте къщи около Велико Търново и Габрово

🌐👉 Вижте всички наши оферти за селски къщи


  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване