Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Списание Икономика: Дигитални отшелници в Боровец

2020-09-23   |  Икономика, 19.09.2020, с. 76,77


Само допреди месеци говорехме за дигиталните номади. В ски курортите се появиха коуъркинг пространства - една нова ниша, която се беше открила. Но пандемията направи бързо пренареждане и вече много от нещата не са същите. Работата от дистанция има потенциала да се превърне в трайна практика. Затова и нарасна търсенето на имоти извън големия град. Две от предимствата: по-добрата цена и близостта до природата. Така след залеза на дигиталното номадство дойде ред на дигиталните отшелници.

Вятърът на промяната
Имотният пазар преживява оздравителния ефект на пандемията, която накара всички пазарни участници - инвеститори, собственици, банки, купувачи, да преосмислят поведението си. Наблюдава се сериозен ръст на интереса към къщи на село, както и към ваканционни имоти в морските и планинските курорти. Очертава се тенденция Боровец да е сред най-привлекателните локации с цел инвестиция, твърди изпълнителният директор на Bulgarian Properties Полина Стойкова.

Четири сезона здраве
Боровец е в близост до София и Пловдив и от тези две точки до него се стига за около час. Най-старият ни зимен курорт е с добре уредена инфраструктура и затова след изолацията, която преживяхме тази пролет, се превръща в желано място за покупка на имот. Това може да е втори дом, а защо не и първи за хора, които работят от дистанция. И след като мнозина се ориентираха в посока "Назад към природата", най-гъвкавите инвеститори вече имат предложения в отговор на промененото търсене. "Главболгарстрой" улови този вятър на промяната и в момента с бързи темпове изгражда Borovets Gardens Apartments. До предстоящия ски сезон най-новото крило на комплекса ще е завършено.


Шанс
В Borovets Gardens все още има възможност да придобиете жилище с една или две спални, направено до ключ - на цена между 650 до 830 евро/кв.м. То може целогодишно да се ползва от неговите притежатели, но може само по време на уикенди, празници и ваканции, а през останалото време да се отдава под наем на туристи. Собствениците на апартамент или студио в Borovets Gardens имат на разположение екстрите на луксозния хотел, като за почти всички СПА услуги са предвидени преференциални цени, както и безплатен достъп до басейна. "Това е инвестиция с висока рентабилност. Доброто съотношение на цена и качество е само едно от многото преимущества", уверяват инвеститорите. Самият апартхотел е недалеч от центъра на курортното селище и от ски лифта, което е още едно удобство. Поради близостта на курорта до столицата и до летище София се очертава засилен интерес към апартаментите в Borovets Gardens и от чужденци, като някои вече са купили "на зелено".

Нов начин на живот
Borovets Gardens се строи по най-добрите стандарти. Комплексът се изгражда и с разбирането, че има потенциала да се превърне в топ локация на дигитални отшелници. Но и на хора, които търсят близостта с природата, без да правят компромис с добрата инфраструктура и с удобствата, с които вече са свикнали.

Атрактивни имоти в топ проекта Боровец Гардънс 2

Вижте всички наши оферти в Боровец!

  прочети повече статии

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване