Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

В-к Труд: Хит са ваканционни имоти за 20 хил. евро

2019-11-26   |  trud.bg

Хит при ваканционните имоти са жилищата в морските и планински курорти. Атрактивните им цени и отличното предлагане правят момента изключително подходящ за покупка. А интересът на българите към покупка на втори дом край морето или в планината нараства.
--
Наблюденията ни върху този сегмент от пазара показват, че никога до сега условията на пазара не са били толкова добри и купувачите постепенно започват да оценят това, коментира Полина Стойкова MRICS, управляващ директор на компания за недвижими имоти. Като българите имат най-голям дял от купувачите на ваканционни имоти.

По принцип българските купувачи в морските и планински курорти предпочитат едностайни и двустайни апартаменти. Цените, на които те стават особено атрактивни, са между 10 хил. и 20 хил. евро за едностайните, в зависимост от местоположението, а за двустайните – между 22 хил. и 30 хил. евро.

Край морето такива цени са налични в и около Слънчев Бряг , Св. Влас, Равда и Поморие, както и на север – Каварна, Кранево, Бяла и Обзор. Хората, които разполагат с по-голям бюджет за покупка на ваканционен имот, се насочват към Южното Черноморие и най-вече към Лозенец и Созопол.

Подобно е търсенето и в ски курортите, като предпочитани от българите са Банско и Боровец, както и селата около тях.

При селските къщи се отчита голям интерес към селата около големите градове и най-вече тези около София, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново и Варна. Търсят се къщи в добро състояние за ползване от семейството през уикендите или за ваканции и почивка на село.

Когато става въпрос за покупка на жилище в града, от няколко години хората основно предпочитат апартаменти в сгради ново строителство, като най-много се търсят двустайни и тристайни жилища, коментираха брокери на имоти.

Разгледайте нашите изгодни оферти в Слънчев Бряг!

Атрактивни имоти на морето

Топ предложения от българските ски курорти

Селските къщи в страната
  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село продължават да са хит!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване